23948sdkhjf

Pengene på plads til Aros' 200 millioners underjordiske udbygning

Udbygningsprojektet The Next Level ved og under kunstmuseet Aros i Aarhus har opnået både økonomisk og politisk opbakning og er nu klar til at gå ind i næste fase. 

- Vi har arbejdet hårdt på at få realiseret denne ambitiøse udvidelse af museet, som vi kalder The Next Level, og vi er derfor meget glade for den opbakning, som projektet får både økonomisk og politisk, siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, i en pressemeddelelse fra kunstmuseet. 

Hvor Your Rainbow Panorama rejser sig på toppen af Aros, vil besøgende i fremtiden skulle bevæge sig ned i et 1.000 kvm underjordisk udstillingsarealet under Officerspladsen og Musikhusparken med det gigantiske værk The Dome af amerikanske James Turrell. Med sin loftshøjde på 15 meter, en diameter på 40 meter og et kig til det uendelige himmelhvælv, vil kublen byde på en unik kunstoplevelse. Udbygningen vil blive forbundet til den eksisterende museumsbygning med indgang fra niveau 3. 

Et andet element, der er med i næste fase af projektet, er The Annual ARoS Pavilion, som vil blive placeret mellem museet og The Dome. Planen er, at der hvert år vil blive bygget en ny midlertidig pavillon af nogle af verdens mest innovative arkitekter. Pavillonen skal fungere som en midlertidig tilbagevendende scene for forskellige former for socialt samvær, koncerter, udstillinger og lignende. Den vil skabe anledninger til nye spændende samarbejder på tværs af byens kulturinstitutioner, foreninger og græsrødder. Samtidig vil der skabes muligheder for et nyt byrum ved museet og de omkringliggende institutioner. 

Samlet er udbygningsprojektet vurderet til at koste knap 200 mio. kr., hvoraf Købmand Herman Sallings Fond har doneret 80 mio. kr., Ny Carlsbergfondet 40 mio. kr. og en anonym donation på 10 mio. kr. 

Den resterende del finansieres mellem Aarhus Kommune og Aros. 

Byggeriet sker i samarbejde med Aarhus Kommunes magistratsafdeling for Kultur og Borgerservice.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125