23948sdkhjf

Hørsholm-entreprenør ombygger gammel landsbyskole til børnehave

Skou Gruppen er blevet valgt som hovedentreprenør til opførelse og renovering af daginstitutionen Bytoften 29 i Hvidovre. Entreprenøren fra Hørsholm arbejder sammen med Tegnestuen Vandkunsten og Wissenberg på projektet.

Hovedentreprisen omfatter byggeriet af cirka 1.700 kvm integreret daginstitution til 180 børn og ca. 40 medarbejdere.

Bygningen på Bytoften 29 var oprindeligt en landsbyskole som kommunen vil ombygge til børneinstitution og udvidet med en ny bygning. Derfor udskrev Hvidovre kommune en arkitektkonkurrence, som blev vundet af Tegnestuen Vandkunsten med et forslag, hvor kælderen og fodaftrykket af den ellers nedrivningsdømt bygning bliver bevaret. Også bygningens mursten blev bevaret i forslaget, for at give karakter og spare ressourcer.

Fakta: Børneinstitution på Bytoften 29

Børneinstitution til 180 børn og 40 voksne

Bygherre: Hvidovre Kommune

Bruttoareal: 1.700 kvm

Anlægssum:  37,5 mio. kr.

Arkitekt: Vandkunsten

Landskab: Vandkunsten

Ingeniør: Wissenberg

Hovedentreprenør: Skou Gruppen

Den oprindelige skolebygning har fungeret som rådhus, politistation og nu flygtningeboliger og depot. For fremtidens bliver byggeriet også designes til at rumme skiftende formål. 

Tre del i nybyggeriet
Byggeriet, Skou Gruppen har fået ansvaret for, består af tre bygninger.

Bygning et er en ældre, bevaringsværdig rødstensejendom i halvanden etage og med delvis kælder. Bygningen har en fortid som skole, rådhus og politistation, og er senest anvendt som hjælpemiddeldepot for Hvidovre Kommune. Bygning et ombygges til at rumme fire grupperum med tilhørende garderober og puslerum på stueplan og personalefaciliteter på første sal.

Bygningen to er forud for denne hovedentreprise nedrevet ned til ok etageadskillelse mellem stue- og kælder. Ovenpå eksisterende kælder opføres en nybygning i to etager, der skal rumme seks grupperum med tilhørende garderober og puslerum samt et produktionskøkken. På første sal integreres en liggehal.

Bygning tre er en let forbindelsesbygning i en etage, der forbinder bygning et og to.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.173