23948sdkhjf

Slut med flagrende papirer – københavnsk entreprenør gør noget nyt i Carlsbergbyen

Entreprenørvirksomheden Arpe & Kjeldsholm er gennem årene entreprenører vokset til nu at beskæftige 50 mand. De seneste år har hovedstadsfirmaet arbejdet med lokationsbaseret tidsplanlægning, og nu satser firmaet på en ny app til staderegistrering, Exicute, i forbindelse med en større byggesag i Carlsbergbyen. 

Jonathan Poulsen er byggelederen hos Arpe & Kjeldsholm, der kommer til at køre byggesagen.

– I dag kan staderegistrering være en lidt besværlig og tidskrævende proces. Helt lavpraktisk foregår det på den måde, at jeg printer en bunke skemaer ud, som jeg tager med ud på byggepladsen. Og der er som regel ret mange papirer, da jeg har flere store byggesager, forklarer Jonathan Poulsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Så går jeg rundt på byggepladsen, hvor jeg registrerer og udfylder skemaerne undervejs. Når det regner og blæser er det bøvlet med alle papirerne der flagrer rundt. Efter mine registreringer skal jeg tilbage på kontoret, hvor jeg taster stade ind på min PC. 

De nye, printede skemaer er så med til byggemøder og en snak om fremdrift og de problemer, som mangel på samme medfører.   

– Netop uenigheder om stade og fremdrift, giver ofte anledninger til gnidninger på pladsen. Vores underentreprenører vil jo gerne fakturere det maksimale, og som byggeleder med det overordnede ansvar, kan det være vanskeligt at have 100% overblik over, præcis hvor langt de enkelte entreprenører er kommet, siger Jonathan Poulsen.

Overblik og løbende registrering
De udfordringer håber byggelederen, at den nye app kan være med til at løse. Den generer en liste, over hvilke aktiviteter der skal være i gang, i den indeværende uge, samt hvorhenne de skal foregå. Hermed får byggelederne overblik over, hvad og hvor der skal kontrolleres, samt mulighed for løbende at registrere stade, når de alligevel er på pladsen. 

– Indtil nu har jeg skulle vurderet stadet på samtlige aktiviteter i projektet. Når den enkelte ansvarlige byggeleder registrerer for egne entrepriser, har vedkommende bedre mulighed for at lave en retvisende registrering, da han alt andet end lige er mere i dybden med omfanget af de pågældende arbejder, tilføjer Jonathan Poulsen, som forventer at få et mere retvisende overblik og en bedre struktur i arbejdet med staderegistrering. 

Rådgivervirksomheden Exigo har udviklet appen Exicute, som bl.a. kan anvendes sammen med Schedule Planner (lokationsbaseret tidsplanlægning), Microsoft Project, Asta Powerproject og Primavera. Virksomheden blev startet i 2010 med et mål at forbedre byggebranchens produktivitet ved hjælp af nye digitale redskaber. 

Artiklen er en del af temaet Fremtidens projekt- og risikostyring.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.265