23948sdkhjf

Byggeprojekter for 72,5 milliarder på vej fra kommunerne

De danske kommuner har planlagt byggeprojekter for 72,5 milliarder kr. fordelt på 6.221 projekter frem mod udgangen af 2023. Det er især veje, cykelstier, skoler og daginstitutioner, der bygges, men der er store geografiske forskelle på, hvilke projekter der prioriteres. 

Det viser Byggefakta årlige rapport ”Kommunale Byggeprojekter 2020-2023”, som netop er udgivet.

Fakta om rapporten

"Kommunale Byggeprojekter 2020-2023" giver overblik over samtlige 98 kommuners væsentligste bygge- og anlægsinvesteringer de kommende fire år.

Rapporten er udarbejdet på baggrund af interviews med kommunernes forvaltninger med udgangspunkt i investeringsoversigterne fra Budget 2020. 

Der er dog stor forskel på hvor meget de enkelte kommuner planlægger at bygge.

Det er hovedstadskommunerne, der fylder mest på listen over kommuner med højest aktivitet pr. indbygger. Gladsaxe Kommune og Høje-Taastrup Kommune topper igen i år listen. Begge kommuner er undervejs med store skoleprojekter. Derudover udgør byggeri inden for sundhed og omsorg en stor del i Gladsaxe, mens Høje-Taastrup har landets største aktuelle rådhusbyggeri, fortæller Thomas Bejer-Andersen, adm. direktør hos Byggefakta.

- Horsens er højest rangeret uden for Hovedstaden, her udgør anlægsprojekter hele 59 pct, tilføjer han. 

Anlægsprojekter, som veje og cykelstier, udgør 36 pct. af de planlagte projekter i kommunerne og dækker over projekter for knap 26 mia. kr. de kommende fire år. 

Projekter indenfor skoleområdet fylder også blandt kommunernes investeringer. Med planlagte projekter for over 21 milliarder kr. udgør denne gruppe 30 pct. af kommunernes planlagte projekter frem til 2023. 

Godt nyt til de mindre håndværkere
Der er gode nyheder for de mindre lokale håndværkere, da der er markant flere små kommunale projekter på vej. 

- Hele 60 pct. af de planlagte kommunale projekter er små projekter med budget op til 5 mio. kr. Det dækker over 3.701 projekter med en samlet værdi på knap 6,5 mia. kr., siger Thomas Bejer-Andersen.

- De mange små projekter skyldes blandt andet suspenderingen af det kommunale anlægsloft i forbindelse med COVID-19”, konstaterer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094