23948sdkhjf

Forsinket supersygehus fyrer totalrådgiver

Regionshospitalet i Gødstrup bygges endeligt færdigt uden byggeriets totalrådgiver på etape 1, CuraVita. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse. 

Beslutningen er truffet i forlængelse af, at regionsrådet onsdag blev orienteret om, at Hospitalsenheden Vest har foretaget en bedømmelse af rådgiver– og byggeorganisationen på byggepladsen i Gødstrup.

Totalrådgiveren

CuraVita er et konsortier bestående af følgende firmaer:

Arkitema Architects
Aart Architects
Grontmij  (nu Sweco Danmark)
Moe og Brødsgaard (nu Moe)
NSW Arkitekter og Planlæggere (Norge)
Hospitalitet (Norge).

Kilde: Region Midtjylland

Ændringen i byggeorganisationen sker ud fra et behov for at få større tydelighed og en mere effektiv varetagelse af opgaverne i byggeorganisationen. Samtidigt har der også været et hensyn til økonomien i den resterende og afsluttende del af byggeprojektet, hedder det i pressemeddelelsen.  

Parløb bliver ikke ført til ende
Region Midtjylland og CuraVita DNV I/S har kørt parløb siden projektets start. De to parter indgik i december 2019 en tillægsaftale, der omfatter de ydelser, som er afhængige af den forlængede byggetid. Aftalen blev indgået i forventning om at byggeriet af etape 1 kunne afsluttes 30. juni 2020. 

Dette er ikke længere muligt. 

Tidligere på måneden lød det fra regionen, at byggeriet af DNV-Gødstrup står til at blive flere måneder forsinket med en stor efterregning til følge. 

I den forbindelse lød det også, at man ville foretage en vurdering af hele rådgiverorganisationen for at sætte ekstra skub i tingene på byggepladsen. Nu er resultatet så et farvel til totalrådgiveren. 

Ny rådgiver er på plads
Region Midtjylland og Hospitalsenheden Vest har ønsket at samle opgaverne på færre aktører og har derfor indgået en aftale med ingeniørfirmaet Rambøll om også at varetage de opgaver, der er knyttet til rådgivningsleverancerne for den sidste del af byggeriet. Det betyder, at byggeledelsen af de forskellige entreprenører samt kvalitetssikringen af de forskellige færdiggjorte entrepriser dermed er samlet ét sted. 

Det er nu forventningen, at de sidste byggeentrepriser er afleveret med udgangen af december 2020, og at indregulering og test af tekniske anlæg kan afsluttes i februar 2021. 

Regionsrådet vil i efteråret 2020 få en status for den planlagte flytning og de afledte økonomiske konsekvenser af forsinkelserne på byggepladsen.

Flere af de enkelte virksomheder i konsortiet har ikke ønsket at kommentere opsigelsen til denne artikel.

Steen Steensen, økonomichef i Sweco, er udpeget som formand for konsortiet CuraVita. Som kommentar på opsigelsen af aftalen skriver han i et mailsvar:

"Samarbejdet med regionen stopper jf. udløbsdatoen for den nuværende tillægsaftale om forlænget byggetid. I forbindelse med udløb har vi forhandlet med Regionen om en yderligere forlængelse. Vi er ikke nået til enighed med Regionen om betalingen for den forlængede byggeperiode, hvorfor der ikke er indgået ny aftale herom. I henhold til vores oprindelige totalrådgiveraftale har vi fortsat forpligtelser på en række udskudte leverancer, som vi naturligvis vil opfylde.”

CuraVita har ikke yderligere kommentarer til sagen, oplyser Sweco.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157