23948sdkhjf

Rune bliver selvstændig igen – køber del af Q-Construction

Q-Construction sælger sin afdeling for renoveringer og indeklima til den nuværende divisionschef Rune Berg Henriksen, der har et erklæret mål om ikke at vokse for stærkt. 

Frasalget, som har virkning fra 1. juli, hænger sammen med den vækst, som entreprenørselskabet med base i Aarhus oplever med flere og flere større byggeprojekter i den private, almene og offentlige sektor. Derfor spiller afdelingen for de mindre sager ikke længere sammen med firmaets primære forretningsområde. 

– Det er blandt andet svært at implementere en form for ensartethed i processer, drejebog, økonomistyring med videre for både nybyg og renovering af større projekter samt mindre renoverings- og indeklima sager, da de håndteres på vidt forskellige måder, lyder begrundelsen fra Q-Construction. 

Får fod under eget bord igen
Rune Berg Henriksen vurderer at hans nye firma, RIK Byg A/S, fra start får en omsætning omkring de 30 mio. kr., fortæller han til Licitationen - Byggeriets Dagblad. Eneansvaret for en forretning af en vis størrelse er dog ikke nyt. 

For 17 år side, i en alder af 20, startede Rune Berg Henriksen selv firma inden for renovering og indeklima. Det solgte han sidenhen til Bolind, hvorfra Q-Construction senere opkøbte forretningsområdet. 

Da beslutningen om at sælge fra blev truffet, fik Rune Berg Henriksen da også tilbuddet som den første, og interessen var gensidig. 

– Jeg har altid været meget selvstændig og gået den vej, jeg gerne vil, for at det bliver bedst for kunder og netværk, forklarer den nyslåede virksomhedsejer med henvisning til, at han over de seneste 17 år selv har opbygget det netværk, der er blevet servicet via Q-Construction de seneste år. 

Fedt at hjælpe en medarbejder videre
– Da vi købte området i sin tid (marts 2019, red.), var det planen, at det skulle køre på sin egen måde, forklarer Morten Rankenberg, adm. direktør, stifter og partner i Q-Construction, og uddyber: 

– Vi vidste, at hvis det ikke var en enhed, der kunne integreres ordentligt i butikken, ville man gøre noget. 

I forlængelse af, at Morten Rankenberg engagerede sig endnu mere i entreprenørvirksomheden i marts i år, stod det klart, at meget skulle ændres. Og det var ikke nødvendigvis godt for afdelingen for mindre renoveringer og indeklima. 

Beslutningen om et frasalg blev truffet omkring maj-juni måned. Efter blot to – tre måneder analysering af området stod det klart, at smårenovering og indeklima ikke kunne integreres i de processer og den struktur, der kendetegner den resterende del af Q-Construction. 

Processen blev også hjulpet godt på vej af Rune Berg Henriksens interesse i at gå solo. 

– Det er fedt at kunne få en medarbejder til selv at springe ud i det på et godt grundlag. Det er jo en sund forretning, siger Morten Rankenberg, som kun har godt at sige om Rune Berg og forretningsbener og fortsat vil henvise byggesager og bygherre hertil. 

Kompleksitet er afgørende
Med i firmakøbet følger to medarbejdere fra renoveringer og indeklima, Thomas Lindberg Dam og Mark Aalkjær Bjørneboe. Desuden har det nye firma tilknyttet nogle folk ”ude i marken”, fortæller Rune Berg Henriksen. 

De ansatte har allerede første projekt at se frem til; en sag til 7,5 mio. kr. for Gyldendal i Klareboderne i hjertet af København. 

Og hvordan hænger det sammen med, at RIK Byg A/S først officielt overtager renoveringer og indeklima fra 1. juli? Som en del af købsaftalen kører projekter med opstart allerede i juni videre i RIK Byg. 

Gyldendal-opgaven er økonomisk på niveau med hovedparten af firmaets opgaver: 

– En rigtig stor del af de sager, som vi har, ligger også under 10 mio. kr. Men vi vil ikke afskrive større opgaver, hvis det ikke har den store kompleksitet, siger Rune Berg Henriksen. 

– Vi tager ikke en opgave, hvis vi ikke mener, at vi kan løse den tilføjer han og uddyber, at han derfor vil holde projekterne under de 20 millioner. 

Opgaverne skal hentes inden for fokusområderne. Dels renoveringssager med alt fra klimaskærme, tage og vinduer over sager med kontor-, erhvervs- og boligrenovering til private bygherrer. Dels skimmel- og indeklimasager, hvor firmaet fortsætter det tætte samarbejde kunder blandt boligselskaber, kommuner og rådgivere. 

– Vi løser både skimmelopgave, som vi er eksperter i, og efterfølgende også retablering med kontakt til alle faggrupper under samme tag som del af en hovedentreprise, forklarer Runge Berg Henriksen. 

Samlet skal arbejdsområderne naturligvis skabe vækst. Fart og kvalitet er dog afgørende, understreger den genslåede firmaejer. Bund- og toplinjen skal hele tiden følges ad, ellers lider kvaliteten. 

– Mange vil bare vækste og være store. Der har jeg fokus på, at vi skal have en sund virksomhed, siger Rune Berg Henriksen og slår fast: 

– Men væksten skal nok komme på det rette tidspunkt.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125