23948sdkhjf

Omvæltningernes år for landets største udlejer

Landets største udlejer kom hæderligt ud af et år med store forandringer - med fremgang i top og bund

G.S.V. Materieludlejning kom ud af 2019 med et regnskab, der er præget af store omvæltninger. Det gjaldt opkøbet af Ramirent, som var en stor opgave at få integreret i virksomheden, og som gav en stor regulering i balancen. Næsten samtidig var der frasalg af pavillon - og stilladsaktiviteterne, som igen justerede balancen, denne gang i nedadgående retning.

Men alligevel formåede virksomheden at komme fornuftigt ud af året.

Man kan næsten ikke komme tættere på en milliard kroner i omsætning. Med 998 mio. kroner i 2019 i forhold til 834 mio. kroner året før, er en milepæl stort set nået.

EBITDA faldt en smule til 293 mio. kroner mod 304 mio. kroner året før. EBIT blev til gengæld fordoblet til 216 mio. kroner mod 109 mio. kroner året før.

Balancen runder som følge af opkøb 1,5 mia. kroner, og er øget med 219 mio kroner.

Slår ud på bunden
Det slår ud på bundlinjen i form af et resultat på 155 mio. kroner i overskud, mod 71 mio. kroner året før. Altså mere end en fordobling af overskuddet.

Adm. direktør Dan Vorsholt forklarer til Licitationen Byggeriets Dagblad om regnskabet:

- Vi havde faktisk større forventninger til regnskabet, men det er da acceptabelt. Det har været et år præget af både frasalg, opkøb og ikke mindst den interne håndtering af dels et frasalg, men også et større opkøb i form af Ramirent. Det har krævet nogle kræfter, men set i det lys, ser det jo rimeligt ud. Væksten i resultatet skal jo ses i lyset af, at vi har fået en større aktivitet som følge af opkøb, siger han.

Han tilføjer at implementeringen af Ramirents aktiviteter og medarbejdere er gået fint, og nu er afsluttet.

- Det fungerer fint. Vi har iværksat nye tiltag omkring udviklingen af et nyt IT-system. Det har vi fokus på nu, og det fokus vil blive stærkere her i 2020, for det er en stor del af den kundeoplevelse der skal være, nemlig at tingene fungerer hurtigt og effektivt, siger Dan Vorsholt til Licitationen.

Antallet af medarbejdere er steget kraftigt med opkøbet af Ramirent. I dag beskæftiger virksomheden 467 mod 382 medarbejdere året før.

Spændende halvår forude
Han fortæller også at 2020, som jo blev ramt af coronaen bliver et år, hvor der skal lidt ro på.

- Vi har da mærket coronaen, men byggeriet har jo faktisk holdt et helt pænt aktivitetsniveau, hvilket jo smitter positivt af på os. Men jeg kan godt frygte efteråret lidt i takt med at hjælpepakkerne løber lidt ud, bliver det meget spændende at se, hvordan virksomhederne - også i byggeriet, klarer den, siger han.

Store anlægsprojekter
Men der er også positive ting, nemlig de store anlægsprojekter Femern og Storstrømsbroen som jo er ved at komme så småt i gang.

- De to projekter vil trække en del opmærksomhed, siger han.

Firmaet vil i sin nye strategi lægge mere vægt på at tilbyde kunderne at stå for hele byggepladsen. Det betyder at entreprenøren kan koncentrere sig om det, han er god til, nemlig at bygge. Alt andet kan tilrettelægges og styres af udlejeren.

- Desuden satser vi benhårdt på den grønne teknologi. Det betyder at der hvor det er muligt, vil vi tilbyde eldrevne maskiner og løsninger som supporterer vores grønne profil, siger han. Selskabet investerer allerede relativt tungt i elektriske maskiner for at være på forkant.

Selskabet venter i 2020 til trods for coronaen et resultat, der ligger i niveau med 2019.

G.S.V. Materieludlejning A/S
Mio. kroner 2019 2018
Nettoomsætning 998 834
Bruttoresultat 553 491
EBITDA 293 104
EBIT 216 109
Årets resultat 155 71
Egenkapital 487 332
Antal ansatte 467 382
Regnskabet er afsluttet 31. december 2019

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11