23948sdkhjf

Genudbud til en kvart milliard finder sin vinder

Philkonsortiet vinder totalentreprisen på opførelse af Laboratoriehus og Nuklearmedicin til fremtidens Sjællands Universitetshospital i Køge. 

-  Vi er virkelig glade for, at entreprenøren til denne byggeetape nu er fundet. Det er dejligt, at det er lykkedes at få en bud på en projekt med en høj kvalitet inden for den økonomi vi har til rådighed, siger projektdirektør Helle Gaub, i en pressemeddelelse fra Region Sjælland.

Fakta: Laboratorier og Nuklearmedicin

  • Areal: 11.500 kvm
  • Funktioner: Laboratorier og nuklearmedicin
  • Byggeriet kommer til at rumme scannerafsnit samt analyselaboratorier - indenfor specialerne: nuklearmedicin, klinisk biokemi, mikrobiologi, immunologi og patologi.
  • Byggeri forventes afsluttet 2022.

Der var to bydende på projektet, som var et genudbuddet af det 260 mio. kr. dyre og 11.500 kvm store byggeriet, der skal rumme scannerafsnit samt analyselaboratorier til specialerne nuklearmedicin, klinisk biokemi, mikrobiologi, immunologi og patologi. 

Projektet har været ramt af udfordringer, som allerede har forrykket afslutningen. 

Kunne ikke få enderne til at nå sammen
I starten af november sidste år valgte regionsrådet i Region Sjælland endegyldigt at sende det store byggeri i genudbud efter, at forhandlinger med to mulige totalentreprenører ikke lå indenfor den økonomiske ramme. 

Materialet blev revideret og omformuleret, så der med Region Sjællands ord kom ”en bedre overensstemmelse mellem krav og budget”, samt at de bydende fik videre rammer for forslag til udformning.  Nu har Pihlkonsortiet så ramt bedst med ”det mest fordelagtige tilbud med bedste forhold mellem pris og kvalitet”, som Region Sjælland formulerer det. 

Tidsmæssigt lød det fra projektdirektør Helle Gaub, at byggeriet forskydes ni måneder, da regionen lagde sig fast på en genudbud tilbage i novemner.

Pihlkonsortiet

Pihlkonsortiet består af virksomhederne Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og M.J. Eriksson A/S, som har hver sit speciale og i konsortiesammenhæng hver sit ansvarsområde; 

- M.J. Eriksson A/S udfører i egenproduktion jord og kloakarbejder, funderingsarbejder, byggegrubeindfatninger, grundvandssænkning og øvrige anlægsarbejder.

- LM Byg A/S udfører i egenproduktion råhusarbejder, herunder betonarbejde, elementleverance, elementmontage og stålarbejder. 

- Pihl & Søn A/S tager sig af overordnet planlægning, projekt- og projekteringsledelse samt styring af lukning, installationer og aptering.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156