23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Grøn omstilling sætter gang i økonomien - og teknikentreprenørerne fører an

Der har været bump på vejen, men samlet set holder de seks største teknikentreprenører herhjemme skindet på næsen, når man vurderer indsatsen på baggrund af de seks virksomheders årsregnskaber. Det viser en ny brancheanalyse, som Licitationen - Byggeriets Dagblad har foretaget og som offentliggøres i dagens avis (side 8-9)

Det er værd at bide mærke i, at selvom de seks største teknikentreprenører har haft en meget lav vækst i de senere år, så har de alle formået at forbedre deres soliditet. Det betyder - alt andet lige - at der er noget at stå i mod med. Og det er ikke uvæsentligt i forhold til det massive omsætningsfald, som branchen oplever i kølvandet på Corona- krisen.

Netop Corona-krisen og de foranstaltninger, som fra politisk hold sættes i værk for at få økonomien op i fart, kan spille en afgørende rolle for teknikentreprenørerne fremover. Branchens ydelser og kompetencer kommer nemlig helt sikkert yderligere i spil i forbindelse med den grønne omstilling.

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne, rammer plet når han fremhæver, at hvis politikerne alligevel skal lave en klimahandlingsplan, så få den speedet op og lav nogle støtteordninger, som både fremmer den grønne omstilling og får sat gang i økonomien.

Griber man den grønne omstilling rigtigt an, vil det nemlig kunne skabe rigtigt mange ny arbejdspladser hos blandet andet teknikentreprenørerne.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125