23948sdkhjf

Festen er aflyst: Intet rejsegilde for rammen om 3.700 studerendes hverdag

Efter to års byggeri har Campus Horsens nået en vigtig milepæl, når byggeriet i dag markerer rejsegildet for VIA University College og Innovationshuset. Men det bliver uden fest. Coronasituationen og forsamlingsforbuddet betyder, at det ikke er muligt at samles.

Det skriver Casa, totalentreprenør på projektet, i en pressemeddelelse.

At rejsegildet ikke kunne afholdes med taler og festligholdelse, er ikke blot en skuffelse for håndværkerne, men også for bygherrerne, der gerne ville have brugt lejligheden til at takke dem, for deres store indsats. 

- Et rejsegilde er håndværkernes fest, og jeg vil gerne takke alle involverede parter for det foreløbige flotte stykke arbejde. Dette byggeri har potentiale til at blive et samlingspunkt for viden, vækst og nye forretningsmuligheder - ikke bare i Horsens men hele område, siger Hanne Blume, bestyrelsesformand i Insero Horsens, som sammen med VIA er bygherre.

Fakta: VIA University College og Innovationshuset på Campus Horsens

Nyt Campusbyggeri, der rummer 27 forskellige uddannelser samt forskningscentre og øvrige aktiviteter. Dertil et 16-etagers innovationshus. 

Bygherrer: VIA og Insero
Totalentreprenør: Casa
Arkitekter: C.F. Møller
Rådgivende ingeniører: Rambøll
Areal: 32.000 kvm

Alle håndværkere har modtaget en gave fra bygherrerne som anerkendelse af deres arbejde.

Daglig rammer for mere end 4.000
Når VIA University College og Innovationshuset står færdig om et år, kommer det til at rumme 27 forskellige uddannelser samt de forskningscentre og øvrige aktiviteter, som VIA og Insero i dag har på Chr. M. Østergaards Vej i Horsens. Der er i alt tale om ca. 3.700 studerende og 350 medarbejdere, der vil få deres daglige gang på campussen.

Byggeriet bliver på godt 27.000 m2 og udformes som tre forbundne bygninger i fire og fem etager samt en mindre bygning i to etager indeholdende laboratorier og værksteder. Dertil kommer et 16-etagers innovationshus, hvor VIA skal benytte de nederste otte etager. De øverste otte etager på 5.000 kvm, skal bruges af Insero og Vitus Bering Innovation Park, som VIA og Insero vil drive i samarbejde for at understøtte blandt andet iværksættere. 

SoSu-skolen, der også befinder sig på campus, står allerede færdig. De resterende, igangværende byggerier afleveres i maj og juni 2021. 

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141