23948sdkhjf

Industriejendom i Valby bliver til friplejehjem med 66 boliger

En tidligere industriejendom i Valby omdannes nu til et privatdrevet friplejehjem. Det er Scandinavian Property Development, der har indgået aftale med BoStad om at overtage ejendommen på Værkstedsvej 3-5. 

Det skriver Scandinavian Property Development i en pressemeddelelse.

Bygningen ligger i området omkring det tidligere grønttorv, som gennem de seneste år er omdannet til et levende bymiljø. Med ejendommen på i alt 5.355 kvm får bydelen nu et friplejehjem med 66 nye boliger. Oveni kommer store fællesområder med en spise- og festsal, der har udsigt over København, fælles gårdareal og flere tagterrasser med god adgang til fri luft og udsigt over kvarteret.

Brug for flere plejeboliger

Analyser viser, at behovet for plejehjemspladser vil stige markant. Kommunernes Landsforening vurderer, at der de kommende 10 år skal opføres op mod 13.000 nye plejehjemsboliger. Dansk Industri beregner behovet til helt op mod 35.000. Alene i København vurderer kommunen, at der vil blive behov for minimum 4.400 nye plejeboliger svarende til cirka 60 nye plejehjem frem til 2050.

Det nye friplejehjem i Valby vil efter planen stå færdigt i september 2021.

Grøn profil via genbrug
Etablering af de privatdrevne plejehjem blev muligt med en ny lov om friplejehjem i 2015. Scandinavian Property Development har allerede syv plejehjem i drift og tre under udvikling. 

- Vi stræber efter at udvikle plejeboliger af høj kvalitet med en grøn og bæredygtig profil. Også her passer ejendommen i Valby godt, fordi vi kan omdanne en eksisterende bygning og dermed sikre et stort genbrug af materialer og konstruktioner, siger Niclas Thorsbrenner, partner i Scandinavian Property Development, i pressemeddelelsen.

Selve driften af plejehjemmene er der indgået aftale om med  Danske Diakonhjem, der er blandt landets største ikke-kommunale aktør på ældreområdet med mere end 60 selvejende plejehjem og friplejehjem. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142