23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Er din virksomhed klar til genåbningen?

Genåbningen af Danmark her i forsommeren 2020 skaber både optimisme og grobund for, at især virksomhederne igen kan øjne vækst i såvel omsætning som indtjening.

Corona-krisen viser i al sin gru, hvor voldsomt svigtende omsætning og indtjening lammer virksomhederne og samfundet. Ingen kunne have forudset, at den vækst og fremgang, som samfundet var præget af før statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned, stoppede så brat og på få dage skabte store likviditetsproblemer for en lang række virksomheder. Problemer, som uden diverse støtteordninger ville have skabt alenlange lister over konkurser og masse-arbejdsløshed.

Det specielle ved Corona-krisen er jo netop den totale nedlukning. Under andre kriser har virksomhederne haft mulighed for, i et vist omfang, at ændre forretningskonceptet og tilpasse sig markedsvilkårene. Den mulighed har virksomhederne ikke haft i denne situation.

Selvom omstændighederne således er helt exceptionelle, så er det stadig handlekraftige ledelser i virksomhederne, som skal tage bestik af situationen og redde virksomheden helskindet gennem krisen.

Og selv om krisen er usædvanlig, så er der en lang række generelle ledelsesværktøjer, der nu kan tages i brug. Så for ledelserne i virksomhederne er det med at få værktøjskassen frem og være klar, når Danmark åbner på fuldt skrald - og støtteordningerne hives af bordet.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125