23948sdkhjf

Dansk tegnestue vinder bydel på Færøerne

Holscher Nordberg har sammen med den færøske tegnestue SNA vundet konkurrencen om Stórutjørn - et nyt bområde på 800-000 kvm i Tórshavn

Indbyggertallet på Færøerne er de seneste år vokset markant og ikke mindst i hovedstaden Tórshavn. På den baggrund indbød Tórshavnar Kommuna i starten af året til en byplankonkurrence om udviklingen af hovedstadens næste store byområde “Stórutjørn" - et byområde på cirka 800.000 kvm som skal indeholde en blanding af boliger, butikker, erhverv og offentlige funktioner.

Syv team søgte om deltagelse og fire team med en blanding af danske og færøske tegnestuer blev udvalgt til konkurrencen, som nu er afgjort.

Nytænkning på øerne
Med projektet “Stóratjørn - Oyggjar á hieði" (øer på heden) har Holscher Nordberg og SNA skabt en helhedsplan med en helt ny tilgang til, hvordan man kan bo i landskabet med fokus på naturværdi i uderummene og stærke fællesskaber i bebyggelsen.

- Efter at have arbejdet med byplanlægning i både Danmark, Norge og Sverige er vi utroligt begejstrede for nu også at arbejde på Færøerne, siger partner i Holscher Nordberg, Nils Holscher i en pressemeddelelse.

På baggrund af grundige analyser af de hårde vind- og vejrforhold i området og en forståelse for traditionelle færøske måder at bygge- og bo på er der skabt en plan, som både har rod i stedet og fortiden men som også peger fremad med nye rammer for fremtidens fællesskaber og bosætningesmønstre.

Fællesskab i fokus
- Vi har skabt en helhedsplan, der sætter fællesskabet i fokus på en måde, som måske kendes fra bygderne og de små lokale samfund men som ofte glemmes i storbyen. Vi glæder os til at arbejde videre med den vision, udtaler direktør i SNA, Selmar Nielsen i pressemeddelelsen.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359