23948sdkhjf

Ny spiller vil lave møbler af byggebranchens affald

En ny virksomhed, der vil omdanne industrielt plastaffald samt plastfraktioner fra bygge- og anlægsbranchen til nye produkter har set dagens lys.

Virksomheden, der får navnet Re-Plastic, hører organisatorisk til under Lendager Groups datterselskab Lendager Up, der i forvejen beskæftiger sig med at levere byggematerialer i genanvendte, genbrugte og upcyclede materialer.

Re-Plastic er en del af rejsen med at ’adskille’ materialeleverandør-virksomhedsdrift fra Lendager-navnet og -virksomheden.

Og det er da også den vej, som Re-Plastic kommer til at gå. Det fortæller Christian Steen Wittrup, der lige nu står for at få virksomheden i gang.

- Vi arbejder inden for bygge- og anlægsbranchen med alt lige fra byggematerialer til indretning og aptering med produktionsmaterialer der ikke er virgine. Konkret fokuserer Re-Plastic lige nu på stole, bordplader, parkbænke til udemiljøer, lamper, akustik-løsninger med mere, siger Christian Steen Wittrup.

Bygger ovenpå erfaringer
Virksomheden er så småt ved at finde sine ben, og det bliver med ambitionen om at bygge oven på en branche, der allerede er godt i gang med den grønne omstilling.

- Grundlæggende vil vi gerne vise branchen nye veje og muligheder for upcycling. Vi vil gerne bygge videre på de erfaringer, der allerede er der, fordi vil ikke underkende det gode arbejde, andre har gjort før os mht. genbrug af plast. Samtidig ønsker vi at gå nye veje med at løse opgaven med at spare kloden for at hive ressourcer uden af den, siger Christian Steen Wittrup.

Også leverandør af halvfabrikata
Og ikke alene skal virksomheden lave slutprodukter, de bliver også leverandører af halvfabrikta i form af genanvendt plastgranulat, hvis det er det, kunden vil have.

- Det gør vores sigte lidt bredere, at vi kan levere på tværs af entreprenører alt efter, om de selv har maskinen til at lave produktet derhjemme, eller om vi skal gøre det, siger Christian Steen Wittrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093