Skoleprojekter for op mod 400 millioner: Juul & Nielsen, Jakon eller Einar Kornerup i spil
Egedal kommune har nu udvalgt tre hold, som byde ind på et omfattende skoleprojekt; et strategisk partnerskab til blandt andet renovering og modernisering af kommunens skoler.
Samlet sendte 11 hold med totalentreprenører, ingeniører og arkitekter prækvalifikationsansøgninger til kommunen.
De tre prækvalificerede hold: Totalentreprenør: Juul & Nielsen Totalentreprenør Jakon Totalentreprenør Einar Kornerup |
- Der var gode referencer fra lignende projekter, både hvad angår læringsmiljøer, multifunktionalitet på skoler samt renovering og nybyggeri, siger Sune Impgaard Schou, By- og Erhvervsdirektør i Egedal Kommune, i en pressemeddelelse fra kommunen.
– Vi ser frem til at modtage tre gode tilbud fra de tre teams til august, og forventer, at der kan indgås kontrakt medio november 2020, tilføjer han.
Kan vokse med 150 millioner
Den endelige kontrakt med Egedal Kommune vil være et strategisk partnerskab med en øvre ramme på 400 mio. kr.
I årene 2021-2014 er der allerede øremærket 250 mio. kr. til at renovere og modernisere samt skabe kreative læringsmiljøer for børn og unge på de første fire af kommunens skoler.
De ekstra 150 mio. kr. op til rammens loft er der ifølge Mette Mylin, chef for Center for Ejendomme og Intern Service, Egedal Kommune, en god forklaring på:
Kommunen opererer med en 10-årige investeringsplan, som indeholder flere skoleprojekter end de i udbuddet angivne. Dem kan man ikke udelukke, det bliver nødvendigt at fremrykke.
– Ud over skoleprojekterne har vi i Egedal Kommune omfattende byudviklingsprojekter, og vi ser ind i en fremtid også med et øget daginstitutionskapacitetsbehov, skriver Mette Mylin i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
– Derudover ønsker vi at understøtte en aktiv hverdag med kultur og fritidsaktiviteter, som også skal have de rigtige fysiske rammer. Derfor er der god fornuft i, at vi har mulighed for at putte flere projekter ind i partnerskabet end de allerede vedtagne skoleprojekter, uddyber hun.
Her kan opgaveporteføljen vokse Opgaverne, vinderholder af det strategiske partnerskab potentielt kan blive præsenteret for, omfatter planlagte udvidelser af daginstitutionskapaciteten i Ølstykke. Der er der pt. afsat 28 mio. kr. til en kapacitetsudvidelse i årene 2023-25. Disse kan måske fremrykkes. Desuden er der afsat 6 mio. kr. til en renovering af Ganløse Skole i 2021, en opgave som også kan ende som del af det strategiske byggepartnerskab. |
Ud over muligheden ekstra skole- og institutionsprojektet kan økonomien også vokse, hvis man beslutter at udvide de allerede besluttede projekter.
Vinderholdet er ikke garanteret opgaverne
Uanset hvem af de tre prækvalificerede hold, der ender med at vinde det strategiske partnerskab, er der ingen garanti, for at gruppen løber med at skoleopgaverne i Egedal kommune. Aftalen er nemlig ikke eksklusiv, fremgår det af udbudsbekendtgørelsen.
Mette Mylin slår en stor streg under, at forhold på ingen måde er udtryk for mistillid til et kommende vinderhold.
– Egedal Kommune går ind i alle kontraktforhold med et udgangspunkt i tillid til et godt samarbejde, og netop med partnerskabet er vores forventninger til frugtbart samarbejde over mange projekter store, og vi vil investere kræfter og energi i at skabe maksimal værdi i samarbejdet, skriver centerchefen og fortsætter:
– Omvendt skal ingen stavnsbindes, og derfor er der for alle tilfældes skyld i kontrakten taget hensyn til, at der kan komme en situation, hvor det er bedst at opgaver lægges hos andre.
En situation, hvor samarbejdspartneren kan frasige sig en konkret opgave, kunne være ved kapacitetsmangel. Endvidere indehodler rammeaftalen mulighed for, at vinderholdet kan træde ud, hvis ikke partnerskabet fungerer.