23948sdkhjf

C.F. Møller og lokalt byggefirma vinder skoleopgave i Aalborg

C.F. Møller Architects har sammen med totalentreprenør Magnus Thomsens Eftf. og ingeniør Frandsen & Søndergaard vundet en tilbygning til privatskolen Klostermarksskolen i Aalborg. 

- Visionen for tilbygningen til Klostermarkskolen, har været at skabe en bygning, der med sin arkitektur, tænker den eksisterende bebyggelse ind og spiller med og mod den, fortæller Søren Tortzen, arkitekt og afdelingsleder af C.F. Møller Architects i Aalborg, i pressemeddelelsen.

I alt deltog tre teams i den indbudte konkurrence, som blev afgjort efter først en præsentations- og derefter en forhandlingsrunde.

Tilbygningen afspejler indholdet
Klostermarkskolens ny tilbygning rummer tre funktioner fordelt på de respektive etager; En multisal i stueplan, en naturfagsetage og en billedkunstetage. Facaderne afspejler direkte funktionerne og stemningerne på den enkelte etage.

Multisalens høje rum kommer til udtryk i facaden med store vinduespartier, der inviterer omgivelserne ind og sikrer transparens mellem by og skole. Mod skolegården åbner multisalen sig op og indbyder til ude-inde aktiviteter i samspil med en udvidet aktivitetstrappe og den øvrige del af skolegården. Her beklædes murværket partielt med trælister, som både giver børnene mulighed for at opleve rare materialer i deres umiddelbare nærhed og et grundlag for begrønning af facaden i form af klatreplanter.

Naturfagsetagen er med klassisk etagehøjde og veltilpasset vinduessætning i facaden.

Billedkunstetagen er helt særlig med en atelierlignende stemning og står stramt i blankt murværk uden vindueshuller mod nord og syd. To smukke østvendte ovenlys sikrer et godt arbejdslys til kunstlokalerne og skaber den rette kunstnerstemning. Ovenlysene fremstår som meget markante tagformer, der både giver huset identitet, men samtidig også afspejler dets funktion.

En indskudt etage – som en hems - tilbyder børnene et særligt og afsondret sted at være kreative i. 

Arbejdet begynder her i foråret 2020 og forventes afsluttet i efteråret 2021

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14