23948sdkhjf

It-virksomhed rykker ind i historisk bygningskompleks

E-nettet overtager over 2.000 kvm i Galleri K-komplekset i København

Finanssektorens fælles it-selskab, e-nettet, har underskrevet en lejeaftale om 2.050 kvadratmeter kontorer i Galleri K-komplekset på hjørnet af Kristen Bernikows Gade og Strøget i København.

Bygningskomplekset ligger tæt på Kongens Nytorv og husede fra slutningen af 1800-tallet stormagasinet Crome & Goldschmidt. De senere år har de 25.000 kvm under navnet Galleri K omfattet butikker og spisesteder i gadeplan og kontorer på de øvrige etager og om et lille år rykker e-nettet ind på de 2.050 kvm.

Først skal lokalerne moderniseres og skræddersyes efter behovene hos firmaet, der er ejet af landets banker og udvikler digitale løsninger til for eksempel bolighandler.

Galleri K

Det historiske kompleks ligger tæt på Kongens Nytorv metrostation og Nørreport. Komplekset husede fra slutningen af 1800-tallet og adskillige årtier frem stormagasinet Crome & Goldschmidt, hvor Danmarks første rulletrappe blev indviet i 1927.

De senere år har de 25.000 kvadratmeter, under navnet Galleri K, omfattet butikker og spisesteder i gadeplan og kontorer på de øvrige etager.

- Vi arbejder meget netværksorienteret med ét stort rum og free seating, og vi får mødecenter og vores eget meget præsentable indgangsparti. Vi er omkring 100 ansatte og har ofte 20-30 eksterne konsulenter tilknyttet, og vi har brug for flere kvadratmeter. Nu dobler vi op med mere plads til den nuværende stab og gode rammer for vækst. Samtidig vil vi gerne udnytte det potentiale, det er at bo centralt, hvor vi nemt og hurtigt kan mødes med mange af vores kunder og samarbejdspartnere, forklarer Jørn Knudsen, adm. direktør i e-nettet, i en pressemeddelelse.

Nye ejere i januar
Galleri K blev i januar overtaget af to pensionsselskaber, britiske Aviva og canadiske PSP Investments, som bruger Capital Investment som lokal rådgiver og administrator.

- Vi er glade for, at der i et svært marked alligevel er kommet en stærk lejer ind, kort tid efter at vi overtog bygningerne og er gået i gang med at opdatere og modernisere kontorarealerne. Det viser, at hvis man har den rigtige ejendom, så er lejemarkedet stadig intakt, udtaler Jesper Damborg, partner og administrerende direktør i Capital Investment i pressemeddelelsen.

E-nettet blev etableret i 1998 under navnet Realkreditnettet og har i dag til huse i Pilestræde tæt på Galleri K.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156