23948sdkhjf

Asfaltindustrien: Husk byens gulv

Veje, fortove, stier og lignende bør huskes, når milliarderne fra Landsbyggefonden skal fordeles, mener organisationen

Regeringen vil afsætte 30 mia. kr. fra Landsbyggefonden til grønne renoveringer i den almene boligsektor i perioden 2020-2026. Det meddelte boligminister Kaare Dybvad Bek (S) og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) 1. maj 2020.

Asfaltindustrien opfordrer i den anledning til at huske på "byens gulv" - nemlig gader, veje, stier, fortove, cykelstier, pladser og legepladser.

Et boligområde, hvor vejene er hullede, fortovsfliserne er skæve, afstribningen mangler, hvert andet gadelys er gået ud, ukrudtet breder sig og hvor der ikke er ordentlige cykelstier, er ikke et godt fundament for et optimalt bomiljø.

Derfor opfordrer Asfaltindustrien til at øremærke 3 pct. af pengene fra Landsbyggefonden til at sikre grøn renovering af byens gulv, og peger på en række konkrete eksempler:

Renovér befæstede arealer (asfalt, cykelstier, p-pladser med videre), så biodiversitet fremmes

Renovér med drænende asfalt, der lader regnvand sive ned, så oversvømmelse modvirkes

Skab et bedre bomiljø med regnvandsbassiner og render til regnvand, der har en æstetisk virkning, gavner insekter og fugle samt reducerer udgifter til kloakering

Læg ny, cirkulær genbrugsasfalt på veje og cykelstier, så farlige slag huller undgås, sørg for at afstribningen er i orden, så trafiksikkerhed fremmes, og for at oprette kantsten og fliser, så området ikke ser nedslidt ud, men forekommer indbydende og trygt at færdes i.

Brug asfalt med forskellige farver til at fremme trafiksikkerhed og skabe liv og visuelle effekter

Hvis vi skal opnå fuld effekt af, at lejlighederne renoveres indvendigt, og bygningerne klimasikres, skal vi huske byens gulv. Det er fundamentet for et trygt, sikkert og miljøvenligt boligområde.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141