23948sdkhjf

Casa bygger bofællesskab til DGNB-guld

Bota Invest ApS vælger Casa som totalentreprenør til et seniorbofællesskab med 42 nye boliger i Trekroner i Roskilde. 

Boligerne består af tæt, lavt byggeri med fire længehuse med lejligheder på tre etager. Dertil kommer et fælleshus på 300 kvm, der skal danne rammen om de fælles aktiviteter i seniorbofællesskabet. 

Bebyggelsens seniorboliger bygges i forskellige typer og størrelser med enkelte handicapvenlige boliger til eksempelvis kørestolsbrugere. 

Boligerne bliver et DGNB-guld certificeret byggekoncept, hvor der anvendes bæredygtige materialer og processer, og de udbydes som andelsboliger til 55+ seniorer. 

- Vi skylder Roskilde Kommune en stor tak for at have udvalgt vores projekt til at blive opført på Hegnet 2 i bofællesskabernes bydel Trekroner, hvor mangfoldighed, fællesskab og bæredygtighed er værdier og kvaliteter, der gennemsyrer Trekroners udvikling og i dag gør, at det er et af de mest attraktive steder at slå sig ned, siger Bo Kristensen, Direktør for projektselskabet Bota Invest. 

Boligerne indrettes med niveaufri adgang til alle rum på de tre etager (dvs. elevator), brede døre og uden dørtrin. De bliver gennemlyste og veldisponerede med åbne planløsninger. Uderummet bliver med en rummelig terrasse/altan til alle boliger og ikke mindst et stort grønt fællesareal, der giver mulighed for at mødes i det fri og understøtte beboernes sociale samvær.

Det store fælleshus bliver A/B Oasens hjerte og beboernes udvidede dagligstue, hvor det vil være naturligt at møde sine naboer til fællesspisning, yoga, bibliotek, eller hvad beboerne måtte ønske sig at indrette. 

Boligerne forventes klar til indflytning i december 2021.

Læs mere om: CASA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156