23948sdkhjf

Vælger flest boliger: 209 almene boliger plus p-hus i Vinge

Boligselskabet Rosenvænget med Domea som forretningsfører, der skal opføre mere end 200 almene boliger i byudviklingsområdet Vinge øst for Frederikssund, oplyser Frederikssund kommune i en pressemeddelelse. 

Projektet med i alt 209 boliger var ét af fire scenarier, som boligselskabet har udarbejdet efter, at kommunens økonomiudvalg den 19. februar i år valgte Boligselskabet Rosenvænget med Domea som forretningsfører, der skal opføre almene boliger i Vinge. 

Sidst i april besluttede Frederikssund byrådet så at gå videre med det scenarie, der rummer flest boliger, nemlig i alt 209 boliger samt et P-hus med 112 p-pladser.

KPC i spil som entreprenør

Da Boligselskabet Rosenvænget med Domea som forretningsfører blev valgt til at opføre de almene boliger, fremgik det i vinderoplægget, at Domea vil anvende sin rammeaftale for totalentreprise, som giver mulighed for at indgå totalentreprisekontrakt med KPC Byg A/S. Trækket skal være med til at få byggeriet i Vinge sat i gang hurtigst muligt. 

Entreprenøren anvender ingeniørfirmaet Dominia som tekniske rådgivere og Mangor & Nagel Arkitekter / Mangor & Nagel Plan + Landskab, med WE Architecture som underrådgivere.

- Rammeudbuddet sikrer, at der er foretaget EU-udbud af alle ydelser, således at der kan undgås tidsforbrug til udbud af rådgiverydelser og efterfølgende udbud af entreprenørydelser, fremgik det af vinderoplægget.

– Med valget af dette projekt betyder det, at vi begynder at realisere visionen om et stationsnært område med en varieret boligmasse – både rækkehuse, etagebebyggelser og to høje punkthuse. Det vil være starten på den høje og tætte bebyggelse, vi ønsker i den centrale del af Vinge, udtaler borgmester John Schmidt Andersen i pressemeddelelsen. 

Punkthus på 10 etager
Det projekt, som boligselskabet nu skal realisere, indeholder et samlet etageareal på 17.750 kvm, som fordeler sig på 10 rækkehuse i to etager, fire etagebebyggelser i to-seks etager og to punkthuse i henholdsvis otte og 10 etager, som angivet i Helhedsplanen for Vinge. Det sidste vil dog kræve en dispensation fra Lokalplan 076, og derfor har Byrådet tilkendegivet, at man et indstillet på at dispensere for bygningshøjden, så der kan bygges i 10 etager. 

Boligselskabet etablerer også et parkeringshus med 112 p-pladser. P-huset etableres således, at der senere vil være mulighed for at udvide det i højden. 

Den videre proces for byggeriet er, at der på Byrådets møder i henholdsvis juni og august skal godkendes de nødvendige skemaer, for at byggeriet kan sættes i gang. Det ventes derefter, at boligselskabet kan påbegynde byggeriet senere på året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125