23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Fagbevægelsen bør klappe hesten

I en situation hvor antallet af ledige er steget med over 45.000 under Corona-krisen, er mangel på arbejdskraft ikke lige det store issue i virksomhederne. Men enhver krise får jo en ende, og på et tidspunkt vil virksomhederne igen efterspørge faglært arbejdskraft.

Det er ikke mindst i det lys, at man skal se udvidelsen af den særlige positivliste, der gør det lettere at få arbejds- og opholdstilladelse til udlændinge inden for en række fag med mangel på arbejdskraft.

Hidtil har den været brugt til højt specialiseret arbejdskraft som læger og ingeniører, men en udløber af finanslovsaftalen muliggør nu, at listen udvides med faglærte arbejdere som elektrikere og smede.

Partierne bag udvidelsen vil på trods af Coronakrisen stadig opdatere positivlisten, og det har ikke mindst fået fagforbundet 3F til at fare flint, da det skulle være en våd klud i ansigtet på alle dem, der er ledige i øjeblikket.

Men 3F bør klappe hesten. Positivlisten kommer jo ikke brug i den nuværende situation, men kun når eksempelvis byggeriet igen mangler arbejdskraft. Og det ligger jo nok ikke lige om hjørnet.

Tværtimod handler det i stedet om rettidig omhu. For når først listen er klar, behøver virksomhederne ikke i bedre tider at vente på, at de rette værktøjer er til stede.

Det kan selvfølgelig være svært for fagbevægelsen at forklare sine ledige medlemmer i disse tider. Men hav ro på. Virksomhederne har nok at gøre med bare at fastholde og skaffe ordrer og bevare sine ansatte. Her står udenlandsk arbejdskraft ikke lige først for.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096