23948sdkhjf

Fra hønsehus til lejlighed

Stuehus og garage på Dyrehave Mølle i Nyborg forvandles til boliger

Restaureringen af Dyrehave Mølle i Nyborg fra 1858 er i fuld gang. Og nu har Realdania By & Byg taget fat på ombygningen af ejendommens stuehus og garagebygning.

Garagebygningen på Dyrehave Mølle har levet en meget broget tilværelse, og under dets tag har været lokummer, hønsehus, dueslag, karlekammer, viktualierum, værksted, garage og meget mere.

Fremover skal garagebygningen være et delt dobbelthus for to familier. Bygningens indre omdannes til to moderne lejemål med et tidssvarende interiør, mens dens ydre i store træk fastholder sit velkendte udseende.

Mange familier
De store porte, der på mange måder karakteriserer bygningen, omdannes til vindues- og dørpartier i glas.

Stuehuset på Dyrehave Mølle er opført i sidste halvdel af 1800-tallet, og det er bygget både om og til mange gange siden, for eksempel er det oprindeligt fem fag lange hus blevet forlænget først med tre fag mod syd og senere også med en udestue.

Også senere ombygninger har sat deres præg på huset, som ved Realdania By & Bygs overtagelse fremstod med tag af bølgeeternit, store termoruder samt køkken, bad og interiør tilkommet løbende gennem de sidste 40 år.

Det store hus har altid været hjem for mølleren og hans familie, men har også huset andre, og på et tidspunkt har hele fire familier haft hjem i huset. I fremtiden vil også stuehuset blive ramme om to familiers dagligdag, når huset efter ombygningen skal lejes ud som et delt dobbelthus.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175