23948sdkhjf

Spil dig til bedre corona-adfærd

61 pct. af danskerne er i tvivl om, hvordan de beskytter sig mod coronasmitte på arbejdspladsen. Rambøll forsøger at hjælpe med ny gratis app

Tusindvis af danskere vender tilbage til kontorlandskaberne i offentlige og private virksomheder den næste måned. Men hver anden dansker er i tvivl om, hvordan de beskytter sig mod corona på arbejdspladsen

En ny undersøgelse fra YouGov foretaget for rådgivervirksomheden Rambøll viser, at 61 pct. af danskerne er i tvivl om, hvordan de beskytter sig mod smitte på jobbet.

Overordnet set er 83 pct. af danskerne bekymrede for at blive smittet på arbejdspladsen; og det er særligt på toilettet (73 pct.), ved mødesteder som køkkenet/kaffeautomaten (72 pct.) og når vi passerer hinanden på gangen (70 pct.), at vi bliver ængstelige. Desuden er 41 pct. bekymrede for at blive smittet under transporten til arbejdet.

En ny situation
Rambøll har derfor udviklet en gratis app, ’Forebyg Smitte på kontoret’, der skal hjælpe de 900.000 danskere, som arbejder i kontormiljøer, så de kan føle sig trygge, når de vender tilbage.

Rambøll har for nylig udviklet en tilsvarende gratis app til byggepladser, ForeBYG Smitte, og rådgiverfirmaet udvikler også 3D-træningssimulatorspil om arbejdsmiljøsikkerhed og bæredygtig adfærd på bygge-pladsen.

- Det er helt naturligt, at danskerne er i tvivl om, hvordan de beskytter sig mod coronasmitte på arbejdspladsen, for det er en ny situation, som møder dem. Mange er bekymrede for at blive smittet. Og derfor er det vigtigt, at medarbejderne kommer tilbage på kontoret på en sundhedsmæssig sikker måde, siger adm. direktør hos Rambøll Danmark, Ib Enevoldsen.

- Med app’en kan man lære, hvordan vi bedst undgår smitte. Og vi har erfaret, at digital læring er den mest effektive måde at ændre adfærd på. Vi har for eksempel hjulpet vores kunder med at indføre nye adfærdsrutiner på byggepladsen, som har nedbragt antallet af arbejdsulykker, tilføjer han.

I appen skal man bevæge sig rundt i typiske hverdagssituationer på kontoret, hvor der kan være en smitterisiko, og man bliver trænet i at undgå smitte i for eksempel elevatoren, omklædningen og i bussen til og fra arbejde. Til sidst ser man, om man har bestået testen.

Digital læring virker
Hos ISS Facility Services A/S arbejder man med at rådgive kunderne om en tryg tilbagevenden til kontorarbejdspladsen. ISS har derfor bidraget med input, afprøvet appen og er positive over for ideen:

- Flere af vores medarbejdere har trænet situationerne i den nye app, for eksempel hvordan de skal forholde sig i elevatoren eller under større møder. Vi ser det som et positivt tiltag til at sikre, at medarbejderne føler sig trygge og fortsat er opmærksomme, siger adm. direktør for ISS Danmark, Flemming Bendt, i en pressemeddelelse. kargaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093