23948sdkhjf

Region Nordjylland undersøger skjult forurening

Region Nordjylland er netop gået i gang med de supplerende undersøgelser af en mulig jordforurening i Skørping. Det skriver Nordjyske.

På Rytters Plads var et entreprenørfirma for nogle måneder siden i gang med at foreberede grunden forud for realiseringen af et byggeprojekt, hvor der skal opføres en dagligvarebutik. I forbindelse med det arbejde gravede man sig ned til et kæmpestort gammelt imprægneringskar af beton, der lå skjult.

Det har skabt frygt for en mulig fremtidig forurening af grundvandet i Skørpings undergrund. Det store kar blev indtil 1968 brugt til at imprægnere træ.

Der er nu boret tre rør igennem betonen ned i 10 meters dybde under karret.

- Det er sket med et monteret filtersæt, så det nu er muligt at hente vandprøver op 10 meter nede i undergrunden og på den måde klarlægge forureningen nærmere, både med hensyn til omfang samt forekomst af arsen, fluorid og oliekomponenter, forklarer Kenn Bloch Mortensen, der er kontorchef for jordforurening og råstoffer hos Region Nordjylland til avisen.

Det forventes, at resultaterne af de igangværende undersøgelser af forureningen af undergrunden på Rytters Plads vil være klar i slutningen af maj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082