23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Vi overlever krisen - du og jeg

Alle virksomheder kommer til at mærke konsekvenser af krisen. De fleste negativt. Ganske få positivt. Men vi overlever. Lad os tage en dyb indånding - to meter væk fra alle andre - og glæde os over det. For når vi stadig står op, når alle vira er væk, så bør vi føle glæde og overskud.

Også som virksomhed. Det skal siges højt til kolleger og især til virksomhedens bestyrelse. For ja, det er frustrerende at se, at bundlinjen dykker eller forsvinder, men vi gennemlever altså også den værste krise siden 2. verdenskrig. Og der er gode nyheder gemt i alt det dårlige: Dansk erhvervsliv viser faktisk stor modstandskraft over for coronakrisen, viser nye analyser.

Der er tegn på, at vi er kæmper os igennem. Mange virksomheder forventer kun at fyre i begrænset omfang, og hjælpepakkerne giver god støtte, så med disse justeringer af hjælpepakkerne vil flere virksomheder blive stillet endnu bedre, lyder det fra konsulenthuset Deloitte og tænketanken Kraka. Danske virksomheder klarer sig bedre end selskaber i Norge, Sverige og Tyskland, fordi vi har en overvægt af kriseresistente virksomheder som medicinalindustrien. Så vi vinder lidt i forhold til naboerne.

Det dårlige er, at advokater og skifteretter melder om et stigende antal konkurser. Og vi ser dagligt nyheder om lønnedgange og nedskæringer for at råde bod på omsætningstab. Men rettidig handling sikrer virksomheder og arbejdspladser til glæde for både medarbejdere og ejere. Det skal også siges. Højt.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094