23948sdkhjf

Coronavirus udskyder jysk centers kæmpeudvidelse

Bygherre skubber stor renovering og udvidelse af Storcenter Nord i Aarhus med et år. Kunder skal skånes for byggerod, når centret får lov at åbne igen, lyder årsagen

Håndværkerne skulle i disse dage have været i fuld gang, men en større udvidelse af Storcenter Nord i Aarhus på ikke færre end 27.000 kvm. må vente på sig.

Bygherren Salling Group har nemlig flyttet startdatoen med foreløbig et år til marts 2021 på grund af coronakrisen. Det fremgår af en mail, som vicedirektør i Salling Group Thor Skov Jørgensen har sendt rundt til de involverede parter i begyndelsen af april.

- Covid-19 er en helt ekstraordinær situation, hvilket også betyder, at store dele af Storcenter Nord er lukket i disse dage. Det er klart, at det påvirker os alle. Vi har derfor valgt at udskyde renoveringsprojekt af Storcenter Nord til marts 2021, skriver vicedirektøren i mailen, som Salling Group nu har givet Licitationen indblik i.

Vil undgå byggerod
Det har ikke inden deadline været muligt at få en yderligere kommentar fra Salling Group på beslutningen. Men i mailen fremgår det, at Salling Group har trådt på bremsen for at skåne kunder for at møde byggerod, når centret får lov at åbne igen efter coronakrisen.

- Et byggeprojekt kan naturligvis påvirke oplevelsen i centeret, mens det pågår, og vi ønsker ikke at give kunderne en anden oplevelse, end den de er vant til i Storcenter Nord i tiden efter, at samfundet er lukket op, skriver Thor Skov Jørgensen videre.

- Kunderne skal derimod møde et center, som de er vant til at benytte. Ved at udskyde renoveringsprojektet en anelse håber vi, at vi kan hjælpe alle lejere bedst muligt og sikre kundeoplevelsen oven på en helt ekstraordinær situation.

Salling Group har ad flere omgange renoveret og udvidet centret i det nordvestlige Aarhus. Denne omgang er dog mere omfattende end før og vil fordoble storcentrets areal med blandt andet seks biografsale på taget, endnu flere butikker og en tilbygning af boligblokke med 250 nye boliger. Boligbyggerierne skal skyde op i mellem fem og seks etagers højde, og lejligheder skal variere fra 1-værelses studieboliger til penthouselejligheder.

Byggeriet skulle stå færdigt i 2022, men åbningsfesten udskydes nu også med et år.

Moe agerer rådgivende ingeniør på udvidelsen, som er visualiseret af Link Arkitekter, mens Arkplan står den landskabsarkitektoniske del.

Presseafdelingen hos Salling Group oplyser til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at butikskoncernen også har udskudt udvidelser af "et par" nettobutikker, men ikke andre større projekter som følge af coronapandemien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125