23948sdkhjf

Selvfølgelig skal sikkerheden på byggepladsen være i top

Dansk Byggeris adm. direktør svarer her på BAT-Kartellets indlæg om karantæne for udenlandske medarbejdere på landets byggepladser

Dansk Byggeri er enig med BAT Kartellet i, at det ikke mindst er bygge- og anlægsbranchen der holder hjulene i gang her under coronakrisen. Det skal vi fortsætte med at gøre sammen - i trygge og sikre rammer.

I indlægget "Det handler om bygningsarbejdernes sikkerhed og sundhed" i fredagens Licitationen beskriver et samlet BAT Kartel, hvor vigtig sundheden og sikkerheden er for deres medarbejdere på landets byggepladser. Men at mange ikke er trygge i forhold til de kolleger, der kommer fra udlandet.

Vi er naturligvis helt enige med BAT Kartellet i, at det er afgørende, at det arbejde, der udføres, sker på en sikker og forsvarlig måde, og at alle følger alle de sundhedsfaglige anbefalinger. En enighed, der i øvrigt kan ses sort på hvidt i branchevejledningen "Forebyg smitte fra coronavirus på bygge- og anlægspladser og i private hjem", som vi har lavet sammen i Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg.

Objektiv sundhedsfaglig vurdering
I Dansk Byggeri er vi dog ikke bekendt med, at de udenlandske medarbejdere skulle repræsentere en større smittefare end de danske medarbejdere. Det kalder altså ikke på at indføre restriktioner i forhold til udenlandske medarbejderes indrejse i Danmark.

Hvis der måtte opstå en situation, hvor det af sundhedsfaglige grunde bliver vurderet, at det er nødvendigt at ændre det udgangspunkt, er man selvfølgelig nødt til at handle på den baggrund.

Men i Dansk Byggeri mener vi, at det må være en objektiv tilgængelig sundhedsfaglig vurdering, der afgør, om det måtte blive nødvendigt at indføre restriktioner i forbindelse med, at udenlandske medarbejdere rejser ind i Danmark for at arbejde.

Hvis det skulle vise sig at blive nødvendigt, er det helt afgørende, at eventuelle restriktioner overfor udenlandske medarbejderes indrejse i Danmark bliver indført proportionalt og målrettet ud fra en sundhedsfaglig vurdering, så man rammer de grupper, der i givet fald måtte være tale om. I den situation vil Dansk Byggeri meget gerne være med til at drøfte, hvad der bør gøres.

Læs mere: Det handler om bygningsarbejderes sikkerhed og sundhed

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187