23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Slå hårdt ned på snyd med hjælpepakker

Tillid er godt, men kontrol er bedre. Det må være konklusionen på udmeldingen fra FSR-danske revisorer. Foreningen, som organiserer revisorer, opfordrer medlemmerne til at være ekstra vakse, når de skal hjælpe virksomhederne på arbejdsmarkedet med at få del i de forskellige hjælpepakker i kølvandet på corona-nedlukningen.

Ifølge FSR-danske revisorer er der nemlig sandsynlighed for misbrug af hjælpepakkerne. Og derfor er det vigtigt, at revisorerne er klar over, hvordan de skal forholde sig ved mistanke om misbrug og snyd.

For selvom de fleste passer på hinanden, sådan rent sundhedsmæssigt, så kan samfundssindet hurtigt smuldre, når der er penge på bordet. Langt de fleste virksomheder er naturligvis retskafne og har ikke intentioner om at snyde. Men, der vil helt sikkert være virksomheder, som opfatter støttepakkerne som et tag-selv-bord.

Og her kommer kontrollen ind i billedet. Desværre er det en disciplin, som myndighederne i det store og hele ikke har magtet i de senere år. Især ikke, når det handler om kontrol af virksomheder - hvad enten det så er udenlandske investorer eller banker. Eller danske virksomheder, som snyder med skatten eller momsen

Det er imidlertid bydende nødvendigt, at myndighederne hurtigt dæmmer op for ulovlige og griske stormløb på hjælpepakkerne.

Af hensyn til retssikkerheden og for ikke at skabe konkurrenceforvridning - med statsstøtte.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094