23948sdkhjf

Tilbagegang på bundlinjen for MTH-datter

Det blev til en tilbagegang for udlejningsselskabet Ajos i 2019, men året har også været præget af omlægning - med pæn aktivitet

Udlejningsfirmaet Ajos har haft en svagt faldende omsætning, der endte på 281 mio. kroner. Resultatet efter skat endte på 9,8 mio. kroner, hvilket er væsentligt under året før på 16,7 mio. kroner. Bruttoresultatet endte på 38 mio. kroner mod 42 mio. kroner året før.

- Vi har haft en nedgang i resultatet og en mindre nedgang i omsætningen. Det skyldes at vi har haft et år, hvor vi har valgt at udskille vores pavillonaktiviteter i en selvstændig enhed,. Det skyldes at det er to vidt forskellige måder at drive forretning på, og resultatet er påvirket af, at vi har haft rigtigt meget montagetid på 13-15 projekter i året løb, siger adm. direktør Ole Wamsler til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Massive investeringer
- Desuden har vi investeret massivt i hele forretningen for at være på forkant. Samtidig har vi haft en goodwill afskrivning på fire mio. kroner på pavillondelen, så alt i alt har det trukket resultatet lidt ned, men er dog fortsat tilfredsstillende, siger han til Licitationen.

Han tilføjer at det skal ses i sammenhæng med at MT Højgaard er blevet en mindre kunde i firmaet. Tidligere fyldte MTH-koncernen ca. 35 procent i ordrebogen. Det er nu nede på under ti procent.

- Til gengæld er strategien for nuværende ændret fra at have et til-salg skilt hængende, til at vi nu udvikler de to forretningerne. Vi vil gerne finde nogle passende investorer til pavillondelen, fordi den er investeringstung, men der er rigtigt gode muligheder i pavillonerne, som på årlig basis burde kunne ligge på en omsætning på omkring 100 mio. kroner, siger Ole Wamsler til Licitationen Byggeriets Dagblad.

- Vi er stærkt kørende på ordresiden. Vi har ordrer inde for ca. 330 mio. kroner, hvilket jo er betryggende, selvom vi selvfølgelig også oplever lidt udskydelser som følge af den aktuelle corona-krise, siger han. Firmaet kører på 85 procent kraft i øjeblikket - og har gjort det i gennem de sidste fire uger. Folk arbejder ikke hjemme, men møder ind, hvor der er gjort plads og tages de nødvendige hensyn.

- Det er klart at vi oplever nogle udsættelser og forskydninger i forhold til de opgaver, vi har inde, under krisen her. Det tager vi med oprejst pande, og vi er forberedt på, at det kan tage lidt tid endnu. Vi har et fornuftigt setup her, så vi kan have folk på arbejde, så hverdagen er ikke så meget anderledes på den måde, konstaterer Wamsler, der dog bruger meget tid i telefonen på at forklare, hvordan hverdagen skal tackles.

Store planer for 2020
- Vi har planer for 2020 også. Vi skal videreudvikle på vores helt nye afdeling i Køge, hvor vi er flyttet til fra Hvidovre. Her er der plads til både begejstring og vækst, og det vil vi søge at udnytte så godt som muligt i det kommende år. Desuden har vi skudt gang i udviklingen af et helt nyt IT-system, som skal være klar til implementering i tredje kvartal næste år. Vil vil fortsat udvikle forretningen, og med nye toner fra vores ejer MT Højgaard, så ser det faktisk ikke så tosset ud, siger han.

Om markedssituationen siger han:

- Vi prøver jo på at distancere os fra konkurrenterne, så vi tænker meget helhedsmæssigt, når vi taler med vore kunder. Vi føler at vi har ret godt fat i både bygge- og anlæg og industridelen, så nu udvikler vi og når vi kommer på den anden side af coronaen, så står vi stærkt rustet, siger han.

Læs mereInvesterer i nye semi-mobilkraner

Ajos A/S
Mio. kroner 2019 2018
Nettoomsætning 281,9 285,8
Bruttoresultat 37,8 41,9
EBIT 22,1 25,1
Resultat efter skat 9,8 16,7
Egenkapital 116,5 106,5
Antal ansatte 104 101

Læs mere om: Ajos
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174