23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Udenlandske arbejdere slipper for karantæne

Vi skal gøre alt for at holde vore byggepladser i gang. Og det skal ske forsvarligt. Derfor undrer vi os på Licitationen - Byggeriets Dagblad over, at det er så svært at få et svar fra beskæftigelsesministeriet på, hvad man vil gøre med hensyn til udenlandsk arbejdskraft og risikoen for coronasmitte. Vi er ikke ude på at starte en hetz. Tværtimod. Men vi vil gerne vide, hvorfor udenlandske bygningsarbejdere kan rejse hjem for derefter at komme tilbage til Danmark uden at skulle i karantæne, når alle andre opfordres til at blive hjemme i 14 dage efter en rejse.

Jeg kan ikke vurdere sundhedsfagligt, om der er belæg for nul karantæne eller test, men hvis man kan holde danskerne hjemme, så kan man vel også få en rumænsk tømrer til at vente med at suse hjem og retur.

På Pressemødet i Statsministeriet 30. marts understregede direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, at alle skal holde sig hjemme. Søren Brostrøm henviste til "meget, meget klare anbefalinger: At hvis de kommer fra risikoområder, så skal de holde sig hjemme og inden døre i 14 dage."

Siden da har vi på Licitationen jagtet en vejledning fra beskæftigelsesministeren, men uden at få svar. Sundhedsministeren skriver blot, at Regeringen er i fuld gang med at se på problemstillingen og snarest vil drøfte det med partierne.

Herfra skal lyde en opfordring til, at man tager byggeriets parter med i dialogen, så man finder realistiske løsninger. Især med tanke på, at næse fase bliver at få en plan for at genstarte Danmark. Her er byggeriet den stabile platform, hvor arbejdspladser og værdiskabelse stadig holdes i gang - og dermed holdes Danmark i gang.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.985