23948sdkhjf

Stærke farver fra fortiden

Det indvendige restaureringsarbejde på firelænget fynsk gård afslører en intens farvepalette

I disse uger er malerne ved at lægge de sidste penselstrøg på stuehuset i Bent Madsens Gård. Hvert rum er en intens oplevelse, og for hver dør man åbner, overmandes øjet af auberginerød, mørkeblå, cremegul eller mosgrøn.

Men det er ikke første gang, at de intense farver pryder væggene på gården.

I 1910 arvede Hans Madsen gården sammen med sin hustru. De overvejede, om stuehuset skulle rives ned, eller om man kunne nøjes med en modernisering, hvor lofterne blev hævet og rummene malet om i tidens farver. Heldigvis valgte parret det sidste, og det er den farveholdning, som Realdania By & Byg nu gentager.

Realdania købte i december 2018 "Bent Madsens Gård" - en firlænget, stråtækt gård fra slutningen af 1700-tallet, der ligger i Dreslette mellem Assens og Faaborg. Og arbejdet med at restaurere og renovere gården er i fuld gang.

- Ved hjælp af dygtige malere er det lykkedes os at finde en komplet farvehistorik for stuehuset fra tiden lige inden første verdenskrig, siger arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Anders Brüel, i en pressemeddelelse.

De mange vægge males med kost. Pigmenterne, der er naturlige, røres op i en emulsion af linolie og vand.

Lofter og vinduer males med linolie i grå nuancer i langt de fleste rum med undtagelse af bryggerset, hvor al træværk males i en støvet, mørk grøn, som maleren fandt spor af under et senere rødt lag maling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125