23948sdkhjf

Lindpro er nu officielt solgt

Konkurrencemyndighederne har endeligt godkendt MT Højgaards salg af Lindpro til Kemp & Lauritzen. 

Det skriver MT Højgaard Holding i en selskabsmeddelelse. 

Her lyder det, at alle betingelser for gennemførelse af salget dermed er opfyldt, og at gennemførelse af overdragelsen vil finde sted den 31. marts 2020. 

Prisen på de 265 mio. kr., som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har omtalt, gentages i selskabsmeddelelsen. 

Her lyder det videre, at salget af Lindpro ikke giver anledning til at ændre MT Højgaards tidligere offentliggjorte forventninger til omsætning og driftsresultat for 2020.

Omsætningen ventes fortsat at blive omkring 5,9 mia. kr. Og det primære driftsresultat før særlige poster ventes at blive i niveauet 125 mio. kr. for MT Højgaard-koncernen og i niveauet 85 mio. kr. for MT Højgaard Holding A/S. 

Derfor har de solgt og købt
Om frasalget har topchef i MT Højgaard-koncernen, Morten Hansen, tidligere fortalt:

- Enten skulle vi udvikle Lindpro til en fuldservice leverandør af tekniske installationer eller sælge selskabet til en ny ejer. Vi har valgt det sidste for at sikre det rigtige ejerskab af Lindpro på den lange bane.

Hos Kemp & Lauritzen har man fundet det interessant at købe Lindpro, da selskabet er stærke inden for el og områder som svagstrøm, velfærdsteknologi samt fastprisprojekter.

Sammenholdt med, at virksomheden er landsdækkende og fokus på tværfaglige løsninger har skabt interessen, har adm. direktør Peter Kaas Hammer tidligere forklaret. 

I den forbindelse har han oplyst, at Lindpro bliver en integreret del af Kemp & Lauritzen og altså ikke fortsætter under eget navn. 

Peter Kaas Hammer var indtil 2006 selv topchef i Lindpro. Kendskabet har medvirket til en hurtige proces, men det er ikke rationalet for, hvorfor Kemp & Lauritzen har foretaget opkøbet, har han oplyst. 

Derudover har han afvist, at opkøbet sker som følge af et ønske om at polstre Kemp & Lauritzen i forhold til udenlandske konkurrenter. 

- Det afgørende er, at vi styrker vores tekniske fundament og kompetencer, har han  fortalt. 

Overtager ikke det hele
Af en tidligere udsendt fondsbørsmeddelelsen er det kommet frem, at Kemp & Lauritzen med opkøbet af Lindpro overtager cirka 835 medarbejdere på 17 lokationer herhjemme.

Desuden er det her kommet frem, at Lindpros grønlandske datterselskab Arssarnerit A/S i Nuuk ikke indgår i handlen. 

Arssarnerit fortsætter som et selvstændigt selskab under MT Højgaard International. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.366