23948sdkhjf

Opkøb er en mild form for blodtransfusion

Torben Klausen kalder Årstiderne/Swecos seneste opkøb af tegnestuen Kant med 85 ansatte for kulturel hjertekirurgi og et perfekt match

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Sweco fortsætter sin konsolidering i arkitektbranchen med opkøbet af arkitektvirksomheden Kant Arkitekter.

Det sker, fordi de vil være førende rådgiver i Danmark, og som samlet og integreret rådgivervirksomhed er den svenskejede gigant meget opsat på at realisere den ambition, ikke mindst i Danmar.Derfor kræver det, at vi også er stærke på blandt andet det offentlige segment og indenfor den almene sektor, lød det fra ledelsen, da opkøbet var en realitet.

Og det har Kant vist, blandt andet via sin medvirken i Trust-samarbejdet (under Københavns Kommune, red.), ifølge direktør for arkitektdivisionen hos Årstiderne under Sweco, Torben Klausen.

- Derfor løfter vi dem nænsomt og intakt ind og Kant bliver nu en del af Sweco, siger Torben Klausen, der er leder af en arkitektafdeling på nu omkring 330 arkitekter, til Arkbyg.

- Der bliver tale om en mild form for blodtransfusion, og jeg forestiller mig, at sammensmeltningen vil foregå fint.

Læs også: Skal huset beskyttes - så skal det benyttes

Han tilføjer, at selv den største maskine består af mange små dele, der skal arbejde sammen og at opkøbet på mange måder vil forstærke allerede succesfulde formler, ikke mindst inden for bæredygtigt byggeri.

- Vi er for eksempel den rådgivervirksomhed med flest dgnb-certificerede bygninger i Danmark, siger han.

Samtidigt har stærke fagligheder, når de finder sammen, en tendens til at smitte hinanden positivt og finde nye løsninger, også når der kommer viden på bordet, der ikke nødvendigvis udspringer af arktekt- eller ingeniørfagene, siger Torben Klausen til Arkbyg.

Stærk på flere områder
Swecos arkitektforretning står i dag, ifølge dem selv, stærkt på markedet indenfor både offentligt og privat byggeri i Vestdanmark og privat by- og ejendomsudvikling i Østdanmark.

Læs også: Sweco: Udskudt sagsbehandling er gift for produktionen

Kant arkitekter har gennem de sidste mange år skabt sig en position indenfor strategiske partnerskaber og både offentligt og privat byggeri i Østdanmark. Med opkøbet opnår den rådgivende ingeniørvirksomhed en "balanceret landsdækkende position på både det offentlige og private marked", som firmaet skrev ved fusionen.

Den samlede arkitektforretning vil fortsat være under ledelse af direktør, Torben Klausen.

- At få Kant Arkitekter med ombord er et væsentligt bidrag til vores eksisterende forretning. Kant Arkitekters tilgang til arkitektur er helt i tråd med den måde, som vi altid har skabt arkitektur på. Vi skaber evidensbaseret, æstetisk og bæredygtig arkitektur for alle, siger Torben Klausen.

Han kalder den integration, der nu skal ske, for "kulturel hjertekirurgi", og betoner, at erfaringerne fra for to år siden, da Sweco opkøbte Årstiderne, betyder, at der kan skrives en lidt mere egnet drejebog for det nye tværfaglige samarbejde.

Læs også: Sweco: Nye ordrer behæftet med usikkerhed

- Da vi fortalte medarbejderne om beslutningen, blev vi mødt af en flok nysgerrige mennesker, der læner sig forover i stedet for bagover, siger han til Arkbyg.

Et godt match
Torben Klausen fortæller, at i overvejelserne om at sige ja til Kants frieri, har været, at Kant er stærke på offentligt byggeri, uddannelsesbyggeri og den almene sektor.

- Kant har været normsættende for samarbejde. Og virksomheden har vist, at den kan være alene hjemme. Og på den del af forretningen, hvor de opererer i det private marked, har vi intet overlap af kunder. Så det er "a match made in heaven", siger Torben Klausen til Arkbyg.

Om rådgiverne

Sweco planlægger og designer fremtidens bæredygtige byer og samfund. Med 17.000 medarbejdere i Europa er der kompetencer til ethvert projekt. Hvert år løser Sweco opgaver i mere end 70 lande over hele kloden. Sweco er Europas største virksomhed indenfor arkitektur- og ingeniørrådgivning med en omsætning på omkring 16 milliarder svenske kr. Virksomheden er noteret på Nasdaq Stockholm.

Kant arkitekter
Kant arkitekter, som oprindeligt hed Arkitektgruppen København, blev stiftet i 1977. Virksomheden har gennem de sidste 40 år været med til at sætte sit præg på dansk arkitektur med særligt fokus på at udvikle bolig- og undervisningsbyggeri. Kant arkitekter beskæftiger i dag 85 medarbejdere på tegnestuen i København. Ledelsen består af adm. direktør Morten Stahlschmidt, CFO Anders Holmstrup Moustgaard, akkvisitionsansvarlig Eva Bjerring samt partnerkredsen der udgøres af Anders Bay Holm, Uffe Bay-Smidt, Karl-Martin Buch Frederiksen og Sebastian Soelberg.

Han fortæller at de bløde værdier har spillet mindst lige så meget ind som de hårde facts:

- Af og til kan et køb se logisk ud men føles forkert. Det gør det ikke her, fordi vi deler de samme værdier. Vi har undersøgt nøje, om vi passer sammen, nu da vi skal danse sammen, siger han.

Læs også: Kant Arkitekter får markant fremgang

Derfor er der brugt en del tid på møder - også en-til-en - med ledende medarbejdere i de to virksomheder.

- Kant Arkitekter har den samme tilgang som os; nemlig at sætte kunden og projekterne i centrum, Og at optimere projekterne ud fra en helhedstænkning, frem for efter tur blot at optimere projekterne ud fra egne fagligheder, det være sig arkitektfaglighed, ingeniørfaglighed eller noget tredje, siger Torben Klausen.

Hvad håber du på sigt for virksomheden, i forhold til at vinde markedsandele?

- At vi bliver endnu bedre til at yde integreret rådgivning og bedre til kundekontakt. Og så skal vi fortsat arbejde med gamle vaner. Byggebranchen som helhed er ikke så god til at stå på skuldrene af tidligere erfaringer. Lidt fortegnet "river man stadig fabrikken ned", hver gang man har leveret et produkt. Vi kan medvirke til, at man i højere grad bruger gentagelseselementer som vi kender fra industrien, uden at det går ud over kreativiteten. På den måde kan vi levere både hurtigere, billigere og med færre fejl, siger Torben Klausen.

Læs også: Nyt om navne

Samme mønster og mål kender vi fra årsskiftet 2017-18, da ingeniørvirksomheden afsluttede sin jagt efter en kompetent tegnestue.

Eller som Torben Klausen sagde til Licitationen - Byggeriets Dagblad 11. januar 2018, da Swecos køb af Årstiderne var en realitet:

- Vi møder en virkelighed, hvor projekterne bliver større og større og mere og mere urbane. Vi skal nærmest bygge bydele inde i forvejen bebyggede områder. Opgaverne stiger i kompleksitet, og vi har derfor brug for brede kompetencer, som byplanlæggere, ingeniører og folk der kender til for eksempel vandafledning og infrastruktur,

Ikke fra nær og fjern
Han mener, at kunderne til gengæld ikke ønsker at blive besværet med den kompleksitet.

- Så i stedet for, at vi skal sætte et hold fra nær og fjern, vil kunderne kunne ringe ét sted hen, hvor vi har alle ekspertiser inhouse. Så dette opkøb er et klart bedre alternativ end hvis vi skulle opkøbe en ingeniørvirksomhed. Sweco har bevist, at de på fornem vis og gennem mange år kan drive både arkitekt- og ingeniørvirksomhed, sagde han kort efter opkøbet for to år siden da Årstiderne bragte opgaver med ind i "ægteskabet" som Sweco fik en god tillægsforretning på, som boliger, retail og virksomhedsdomiciler.

Nu gentager historien sig på mange områder og med opkøbet af Kant Arkiteker forstærker og udbygger Sweco sin arkitektvirksomhed, både i Øst- og Vestdanmark, og arkitektafdelingen vil nu bestå af omkring 330 arkitekter alene i Danmark.

- Levering af integrerede ydelser ligger i vores DNA. Samarbejdet mellem ingeniører og arkitekter er på ingen måde nyt for os, som det også ses i mange af vores søsterorganisationer i Europa. Sweco er i forvejen i 70 lande, siger Sweco Danmarks adm. direktør Dariush Rezai til Arkbyg.

85 flytter
Som følge af opkøbet vil Kant Arkitekters 85 medarbejdere flytte sammen med Swecos arkitekter og ingeniører i Swecos hovedkontor i Ørestad under navnet "Kant arkitekter - part of Sweco".

De to indehavere af Kant arkitekter, Anders Bay Holm og Uffe Bay-Smidt, adm. direktør Morten Stahlschmidt, CFO Anders Holmstrup Moustgaard, akkvisitionsansvarlig Eva Bjerring samt de to partnere Karl-Martin Buch Frederiksen og Sebastian Soelberg fortsætter som ledende medarbejdere i Swecos arkitektforretning. ///

Hold dig opdateret med Licitationen
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Cubo skal tegne 120 millioners 'Dream Lab' i Odense

Plus

Stor tilbagegang sender Arkitema i minus

Arkitema er gået ind i coronatiden med stor tilbagegang på bundlinjen. Stagnerende boligbyggeri og udskydelser af norske projekter giver modvind til Cowi-tegnestuen

Plus

Ingeniør’ne vokser på bundlinjen

Ingeniør'ne øger overskuddet og regner trods coronakrise også med at øge medarbejderstaben i 2020

Plus

Topchef i tale
Realdania vil redde synkende skibe først

Under coronakrisen handler det først og fremmest om at sikre, at foreningens hundredevis af byggeprojekter bliver holdt flydende, frem for at sætte nye i søen, fastslår adm. direktør Jesper Nygård

BYGGEGRUND med attraktiv beliggenhed i Lyngby sælges

Nyhedsbrev

34.746 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Plus

Corona-skygge rammer arkitekter skævt

Én tegnestue kan på grund af pandemikrisen ikke længere opretholde hver eneste ny ordre. Andre melder, at produktionen indtil videre fortsætter

Online Avis Arkiv
Plus

Arkitekter ansætter flere nyuddannede

En strategi om at satse på unge talenter i fastansættelser breder sig. Det er bedre end kortsigtede praktikperioder, siger mellemstore tegnestuer

arkbyg
Opkøb er en mild form for blodtransfusion

Torben Klausen kalder Årstiderne/Swecos seneste opkøb af tegnestuen Kant med 85 ansatte for kulturel hjertekirurgi og et perfekt match

arkbyg
Skal huset beskyttes - så skal det benyttes

Renoveringsekspert Rasmus Tøgern fra Årstiderne Arkitekter forsøger at finde balancen mellem kærlighed til bygningsarven og nye krav fra kommercielt tænkende developere

Intuitivt indeklimasystem i tråd med naturen

Plus

Dansk Byggeri: Skru op for offentlige arbejder nu

Byggeriets organisation kvitterer for regeringens hjælpepakke, men mener, at der nu er behov for at skrue op for offentlige renoverings- og anlægsarbejder

CG Jensen vinder hidtil største opgave for Frederikshavn Havn

Topchefer hos Niras går ned i løn

Adm. direktør Carsten Toft Boesen og 10 kolleger i ledelsen går 15 procent ned i løn året ud

Vil ikke være den lille – arkitektfirma starter ingeniørafdeling

Plus

Dansk arkitekt vinder menneskevenligt højhus

Henning Larsen skal med nyt erhvervsprojekt i australske Sydney sikre liv og bryde barrieren mellem by og vand

Plus

Sweco: Nye ordrer behæftet med usikkerhed

Plus

Kant Arkitekter får markant fremgang

En afslutning af risikobetonede projekter er en af årsagerne til stort vokseværk i overskuddet hos den københavnske tegnestue

Plus

Rubow Arkitekter står fast trods virusbølgen

Et stor fokus på offentlige og almene opgaver sikrer kontinuitet i en sygdomspræget og usikker fremtid

Plus

Bygherrer: Overhold spillereglerne under coronakrise

Vigtigt med faste aftaler, hvis byggerier bliver forsinket på grund af coronavirus, fastslår Bygherreforeningen efter Dansk Byggeri har opfordret til at suspendere dagbøder og boder over for entreprenører

Plus

Overblik: Sådan påvirkes byggeriet af coronavirus

En lang række af landets største byggeentreprenører har taget flere forholdsregler i brug i kampen mod coronavirussen, men fremtiden ser fortsat usikker ud

Plus

Erik Arkitekter: Vi skal have de unge frem i forreste linje

Et nødvendigt generationsskifte kan fremtvinges ved målrettet og strategisk at gå efter de nyuddannede talenter, mener Bo Jeppesen og Morten Ørsager, partnere hos Erik Arkitekter med 150 ansatte

Plus

Danmark ifølge rådgiverne: Lang vej til genopretning af veje og bygninger

Plus

PLH Arkitekter forsætter fremgang

Resultatet før skat er i 2019 steget til over 12 mio. kr., og arkitektvirksomheden har samtidigt høje forventninger til indeværende regnskabsår

Plus

Arkitekt afviser tanker om salg

Hos PLH Arkitekter er der ingen aktuelle planer om salg af virksomheden. Ønsket er fortsat at stå på egne ben

Ejerledet arkitektfirma udvider partnerkredsen til syv

Næstved bygger svømmehal for 162 millioner og vælger rådgiver

arkbyg
Fiskers boliger skal renoveres

arkbyg
Danskere vinder finsk campuslandskab

arkbyg
Døv arkitekt, blind akustiker

Plus

Vi kan lære af Norge og Sverige

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dansk Boligbyg a/s styrker ledelsen

Stor Hiab kran på ladbil

borede fundamenter

Brugte kraner købes og sælges

Bjarke Køj Bredahl bliver udlært uden svendeprøve

EL:CON får snart nyt domicil og lager

Efter arbejdsmiljøpris:Godt arbejdsmiljø øger effektiviteten

Topkvalitetsvogne hos KSM Maskinservice ApS

Væksfonden støtter BAYO.S Skruefundamenter

Smede og montagefirma - H. Nielssons Maskinfabrik

Leverance til kunde, med yderst tilfredse medarbejdere.

Tag en virtuel tur i vores showrooms

Dagens tilbud - Svejsehjelm med ekstra stort udsyn

Corona Skilte og Folier?

70 år med Klingspor Kronenflex® skæreskiver

Hvad har Scanmaster og hygiejnebind tilfælles?

NOS A/S har surringer, der holder!

Ergonomiske sakse-arbejdsborde til intropris!

Opdateret Quick Guide fra NKT

Virtuel support fra Rockpanel

Måling af statisk elektricitet

Undgå tunge manuelle løft med en vakuumhåndteringsløsning!

Vedligehold din bygning og dit indeklima

El-komponenter, kapslinger, kabler? Ring til os i dag!

MAZE TS 315 rundsav med forridser /opgraderet

Send til en kollega

0.265