23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Corona er den nye normal

Vi lever i stærkt omskiftelige tider. Realiteterne kan være mærkbart forandrede fra disse linjer skrives tirsdag, til de læses onsdag. Det besværliggør naturligvis både ledelse og udførelse af arbejde i stort set alle brancher og virksomhedstyper.

For mens mange nok i sidste uge forventede, at det værste ville være drevet over efter en to uger lang karantæneperiode, så taler myndighederne nu om et forløb, der langt fra har toppet endnu.

Det sker herhjemme måske i midten af april, mens de fleste er i risikozonen for at blive inficeret med coronavirus i løbet af det næste år. Og en egentlig vaccine forventes ikke at være på trapperne før tidligst i 2021.

De mange dygtige og hårdtarbejdende ansatte i det danske sundhedsvæsen står med andre ord for en opgave af historiske dimensioner. Og der er al mulig grund til at hylde dem for indsatsen.

Men allerede nu er det måske relevant for virksomhedsledere i byggeriet og andre brancher at se på den nuværende tilstand som den nye normal. Flere møder vil blive afholdt elektronisk, og kontakten til alt fra kollegaer og kunder vil blive begrænset af den smitterisiko, der formentlig vil hænge ved i mange år.

Det vil være svært og irriterende - især i starten. Men ligesom de mange sikkerhedsforanstaltninger i lufthavnen, vænner man sig til det. Det gør vi mennesker. Og de virksomheder, der først tilpasser sig de forandrede vilkår, står også med de bedste kort på hånden fremover.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093