23948sdkhjf

Var det noget med et fængsel...

Det ikoniske Vridsløselille Fængsel er sat til salg og det store byudviklingsområde ved København går en spændende fremtid i møde

"Skide godt, Egon," fristes man til at sige. Det 160.000 kvm store fængselsområde i Albertslund kan se frem til at få nye beboere - med rene straffeattester.

Freja ejendomme overtog i foråret 2019 Vridsløselille Fængsel, og siden har man kortlagt og analyseret den store ejendom. Nu er området udbudt til salg.

Spændende forhandlinger
Forude ligger mange års tæt samarbejde mellem Freja ejendomme, Albertslund Kommune og en kommende køber om udviklingen af det store område midt i Albertslund.

Der er i dag ingen fredninger, og der er ingen servitutter, der omfatter fredning, så det vides ikke, hvor stor en del af de ikoniske bygninger, der får lov til at blive stående og hvor meget nyt, der må bygges på området.

Det skal den kommende dialog med kommunen afdække.

- Siden fængslet blev bygget for 160 år siden, er det moderne Albertslund vokset hele vejen rundt om den store fængselsgrund, så der er virkelig tale om en vigtig del af byen, der i fremtiden åbnes op og bliver et aktivt, integreret centrum i fremtidens Albertslund, siger Per Kondrup, salgschef i Freja ejendomme, i en pressemeddelelse.

Om Vridsløselille

  • Vridsløselille Statsfængsel er opført i 1859
  • Området er 160.000 kvm stort
  • Med senere tilbygninger omfatter anlægget cirka 24.000 kvm
    over terræn og cairka 3.000 kvm kælder
  • Hovedbygning fremstår med et centralt panoptikon, hvorfra fire fløje udgår og mod syd er en femte monumentalt ankomstfløj anlagt
  • Anlægget er opført i gule sten og med skifertage
  • Omkring hovedanlægget rejser sig en markant perimeter i form
    af en cirka fem meter høj mur
  • En række senere bygningsanlæg og den kendte borgagtige indgang er integreret i muren
  • Udenfor er ejendommen præget af åbne plæner brudt af lunde, alleer og læhegn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111