23948sdkhjf

Konkurrence om midtjysk kirke til 73 millioner afgjort

Friis & Molthe har efter enstemmig indstilling fra Balle Menighedsråd vundet projektkonkurrencen om at bygge den nye kirke i Hvinningdal i Silkeborg, oplyser menighedsrådet på sin hjemmeside. Arkitektfirmaet har Møller & Grønborg samt Hamiconsult med som underrådgiverne på projektet.

Kirken kommer til at ligge som et skulpturelt bygningsværk på toppen af en 92 meter høje bakke, og selve kirkebygningen kommer til at rage 22 meter op og vil kunne ses fra Silkeborg Midtby og motorvejen. 

Kirke og parkeringsområde vil udgøre 10.000 kvm på den 26.000 kvm store grund, mens resten vil forblive naturområde som nu. 

Designet til at favne såvel store offentlige sammenkomster med flere hundrede deltagere som små intime samlinger med få deltagere., understøtter kirkens plandisponering en fleksibel og smidig planlægning i hverdagen, hvor institutioner og foreninger i nærområdet kan inviteres ind og aktiviteter vil kunne foregå i synergi.

Plads til mere end 400 mennesker
Hovedrummet i bygningsværket – selve kirkerummet - kan rumme 200 mennesker. Det vil kunne udvides dels med et areal, der i det daglige bruges til konfirmandundervisning, og dels med foyerarealet, således den nye kirke vil kunne rumme over 400 personer. 

Ud over kirkerummet er der mødelokaler, dåbsværelse, præsteværelse, personalerum, depotrum, værksted, teknik rum og klokketårn.  

Klokketårnet ligger umiddelbart øst for selve kirkerummet. Klokketårnet er en del af selve bygningsmassen. I selve kirkerummet er der flere små ”sidekapeller”, ligesom der er gjort plads til et legeområde. 

Vest for kirken, men som en del af bygningsværket, bliver der anlagt en større udsigtsplads med et fantastisk udkig mod naturen. Her tænkes mulighed for udendørs vielser og gudstjenester.   

Kirken opføres i mursten såvel ude som inde. Inde brydes murstensvæggene af områder med egetræspaneler. Mobile vægge bliver ligeledes opbygget i egetræ. 

Hovedparten finansieres via kirkeskatten 
Den nye kirke har et samlet budget på 73 mio. kr. inklusive moms (moms udgør kr. 14,6 millioner). 55 mio. kr. bruges på selve kirkebygningen (inklusive rådgivere), 10 mio. kr. går til køb af grund, arkæologiske undersøgelser med videre, og 8 mio. kr. investeres i inventar og orgel.

Folkekirken kan ikke som stat, kommune og de fleste private virksomheder trække moms fra, og derfor indgår momsen i priserne. 

Byggeriet finansieres via kirkeskatten med 65 mio. kr. og via fonde med 8 mio. kr. Det er Silkeborg provsti. der har ansvaret for kirkeskatten i området og derfor står bage bevillingen.

Hvinningdal Kirke forventes indviet pinsedag 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109