23948sdkhjf

671 millioner til ny fase af hospitalsmodernisering i Nykøbing

162 nye enestuer, to ekstra operationsstuer, en tunnelforbindelse og en helikopterlandingsplads. Det er nogle af de nye faciliteter, som moderniseringen af Nykøbing F. Sygehus rummer, når det efter planen står færdigt i 2028. 

Første etape af moderniseringen af sygehuset blev taget i brug i 2018, hvor en ny sengefløj med 85 sengestuer med eget bad og toilet blev taget i brug.

Regionsrådet i Region Sjælland har netop godkendt byggeprogrammet til den næste fase, som har en budgetramme på 671 mio. kr. eksklusiv moms. Budgetrammen omfatter alle beløb til byggeri- og anlægsudgifter, projektomkostninger samt beløb til løst inventar, udstyr og apparatur.

Byggeprogrammet indeholder de grundlæggende krav, regionen stiller til virksomhederne, der skal stå for moderniseringen.

Nybyggeri til 162 sengepladser
Tunnelforbindelsen på Nykøbing F. Sygehus bliver det første, der skal laves, og den forventes at stå færdig i foråret 2021. Tunnellerne sikrer en bedre logistisk sammenhæng på sygehuset. 

Byggeriet med nye enestuer begynder efter planen i efteråret 2021, men det vil blive noget af det første, der tages i brug i anden etape af moderniseringen. Der bliver ifølge byggeprogrammet tale om en ny bygning i seks etager, som planlægges med 27 senge pladser pr etage. I alt 162 pladser.

Efter planen er akutsygehuset bygget helt færdigt med alle elementer i 2028. Nykøbing F. Sygehus er oprindeligt bygget i 1950erne, og trods flere ombygninger er store dele af sygehuset ikke længere tidssvarende. Derfor skal der både renoveres, rives ned og bygges helt nyt på sygehusets område, som en del af den næste etape i moderniseringen af sygehuset. 

Den samlede budgetramme på 671,6 mio. kr. eksklusiv moms omfatter alle beløb til byggeri- og anlægsudgifter, projektomkostninger samt beløb til løst inventar, udstyr og apparatur.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125