23948sdkhjf

Gottlieb Paludan Architects vinder station og byrum i historisk miljø

Gottlieb Paludan Architects har vundet førstepræmie i projektkonkurrencen om udformningen af byrum, parkmiljø og stationsbygninger ved Haga Station i Göteborg. Forslaget er udformet i samarbejde med AFRY Göteborg.

I konkurrenceprogrammet har Göteborg Kommune lagt stor vægt på samspillet med Haga-områdets kulturhistoriske miljø. Projektet skal være med til at omdanne det trafikdominerede område til et attraktivt, tilgængeligt og sikkert mødested og skabe ro og sammenhæng i et område, der er præget af mange forskellige transportformer.

Byrummet ved Haga station præges i høj grad af Kungsparken, som også inddrages og aktiveres som en del af vinderprojektet. I det hele taget er det projektets ambition at lade byens rum spille hovedrollen, mens stationsbygningerne udformes som lavmælte, funktionelle pavilloner i det grønne byrum.

Balancegang mellem trafik og historie 
Det vindende konkurrenceforslag Gläntan (Lysningen) ”formår at kombinere park- og stationsmiljøer i en attraktiv og funktionel helhed. En anden styrke er, at forslaget er designet med en så stor fornemmelse af stedets kulturhistorie som det er for bylivet og behovene hos rejsende”, siger Johan Rehngren, Stadsträdgårdsmästare i Göteborg og formand for konkurrencejuryen.

Haga er et af de ældste kvarterer i Göteborg. Haga Station vil øge adgangen til vigtige lokale områder og udviklingsområder og skabe et nyt knudepunkt for offentlig transport. Byrummet og de integrerede stationsbygninger skal derfor balancere hensynet til det kulturelle miljø og tilpasningen til trafikkens funktioner. 

Konkurrencen er udskrevet af Göteborgs Kommune, Park- og Naturforvaltningen samt Västtrafik, Västfastigheter, Trafikverket og Sveriges Arkitekter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141