23948sdkhjf

Nu kommer den tredje Betty

Byggeriet af Frederiksbergs nye plejecenter, Betty III, er nu officielt startet. JFP har totalentreprisen på plejecentret med 125 plejeboliger, hvor der blev taget første spadestik den 21. februar. Det skriver byggefirmaet i en pressemeddelelse. 

Bygherrerne, Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB), var nogle af talerne ved begivenheden, og borgmester, Simon Aggesen nævnte i sin tale: 

– Der er et stort behov for flere gode og trygge boliger til vores ældre i kommunen. Vi ønsker mangfoldighed, så borgerne kan mødes på kryds og tværs. Både social bæredygtighed og bæredygtighed i forhold til miljøet er vigtigt. Betty III skal DGNB Guld certificeres, og det sikrer både sunde byggematerialer, som for eksempel træfacaden og gode processer. 

Dommerkomitéens ord om Betty III

Vinderprojektet for Betty III fik i sin tid rosende for at vinde på alle parametre og for et gennemarbejdet projekt: 

– Projektets store styrke ligger i hovedgrebet, der skaber rigeligt med dagslys til fællesarealer og skaber en meget urban og direkte sammenhæng med byrummet. Valget af træ på facaderne er en flot løsning og boligerne er veldisponerede. Procesbeskrivelsen har gode redegørelser for samarbejdet med bygherre og involverede parter.

Betty III omfatter i alt 125 plejeboliger i varierende størrelse samt tilhørende servicearealer og multihal. Projektet er på 10.840 kvm og fordelt på seks etager med tilhørende udearealer, som skal være med til at sikre en mangfoldig og levende bydel.

Den samlede entreprisesum er på 171,8 mio. kr. eksklusive moms. 

Efter planen skal Betty III stå klar i november 2021 

Betty III er del af et område på Betty Nansens Alle, som kommer til at dele udeområder med to andre bebyggelser: Betty I, som er handicapboliger og ungdomsboliger og Betty II, som er en plejeinstitution. De tre Betty bebyggelser indgår som del af Generationernes Byrum.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141