23948sdkhjf

150 millioners børne- og kulturprojekt til CC Contractor

C.C. Contractor skal bygge 9.100 kvm børne- og kulturhus i Taastrup.

Entreprenørfirmaet har vundet totalentreprisen på Børne- og Kulturhuset sammen med arkitektfirmaerne Kjaer & Richter, Christensen & Co Arkitekter samt Møller & Grønborg og ingeniørerne AFRY. Det oplyser Kjaer & Richter i en pressemeddelelse. 

Børne- og Kulturhusets fire klynger med èt fællesskab danner rammerne for det nye kulturtilbud i Høje Taastrup. Kulturhuset skal danne en uformel ramme for kulturel udfoldelse, refleksion, udvikling og debat, der kan generere energi og styrke kulturlivet i bydelen. Læringsmiljøet bliver et eksperimentarium, hvor børn og unge i fællesskab kan undersøge, eksperimentere og aktivere deres viden.

Fakta: BørneKulturhuset

Bygherre: Høje Taastrup Kommune

Totalentreprenør: CC Contractor

Arkitektteamet: Arkitektfirmaet Kjaer & Richter, Christensen & Co Arkitekter og Møller & Grønborg

Ingeniører: AFRY

Areal: 9.100 kvm

– Børne- og Kulturhuset er det primære ankerpunkt for lokalområdets kulturstrøg, dog bliver huset både fysisk, visuelt og programmatisk en del af kvarterets naturlige hverdagsflow, siger arkitekt og partner hos Christensen & Co Arkitekter, Mikkel Sørensen.

I huset indgår den lokale daginstitution på lige fod med læringsmiljøer og kulturtilbud, så det samlede program favnes i et robust og mangfoldigt hus for borgere uanset alder. 

Med vinderforslaget åbner Børne- og Kulturhuset sig som en kinesisk æske med et mangfoldigt univers af kultur, oplevelser, samvær og læring. En sammenstilling af fritstående ”bokse” repræsenterer hver især netop deres faglighed og emmer af musik, teknologi, kreativitet og bevægelse. Husets brugere kan så mødes og bringe kultur og læring, børn og voksne sammen.

Bygningen bliver 9.100 kvm og projektet indeholder desuden 4 000 kvm udeareal. 

Uderummene varierer i udtryk og program mellem urbane kreative bev­ægelseslandskaber og bløde grønne lege- og læringslandskaber. Blandt de forskellige rum er kvarterets samlende bylivsgade ’Kulturstrøget’, udearealer med terrasser og udendørs læringsrum samt fire større bevægelsestorve.

Opgaven løber ifølge udbudsmaterialet op i anslået 151 mio. kr. 

BørneKulturhuset er udbudt af Høje-Taastrup Kommune, men udviklingen sker i tæt samarbejde med KAB, som er administrator af boligbebyggelsen Taastrupgaard, hvori BørneKulturhuset skal opføres. Opgaven er et element i en omfattende helhedsplan for boligbebyggelsen, hvor KAB er ansvarlig for nedrivning af de boligblokke, der skal skabe rum til BørneKulturhuset 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157