23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Byggeriet skal have livslang læring

For få ansatte i bygge- og anlægsbranchen sætter sig på skolebænken efter endt faglig uddannelse.

Der har nemlig aldrig været den store tradition for efteruddannelse i branchen. Enten fordi der ofte er for travlt i virksomhederne til at svende og mestre har prioriteret at blive sendt tilbage på skolebænken. Eller fordi de ansatte ganske enkelt har frygtet for deres job, hvis de pludselig er et par dage ude af produktion.

Det er selvfølgelig ganske rationelt at tænke, at der ikke er tid til at undvære en ansat i et stykke tid, når nu byggerierne står i kø for at blive opført. Men det er ikke nødvendigvis særlig klogt.

I disse år gennemgår bygge- og anlægsbranchen en kæmpe udvikling, hvor nye teknologier, krav om bæredygtighed og nye materialer for alvor sætter virksomheder under pres. Det kræver viden og medarbejdere der er opdaterede på udviklingen.

For som det påpeges andet sted i dagens avis, så kan man ende med at ødelægge et byggeri, hvis ikke man kender til, hvordan et nyt produkt skal håndteres.

Det er derfor også et priværdigt initiativ Dansk Byggeri og 3F har taget med Master Skills, der sætter fokus på hele efteruddannelsesområdet. For både virksomheder og ansatte skal tage efteruddannelsesproblematikken meget mere seriøst.

Bygge- og anlægsvirksomhederne har nemlig brug for, at deres ansatte benytter sig af livslang læring. Ellers går både virksomheder og ansatte i stå, og det fordrer ikke ligefrem en god udvikling hos virksomhederne.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157