23948sdkhjf

Fodboldstadion, arresthus eller 500 boliger - hvad vælger Egedal?

2020 bliver et meget spændende år for Egedal Kommune. Kommune skal tage stilling til hvad der i fremtiden, skal ske med området ved Kildedal Nord, og aktuelt er kommunen i dialog med tre forskellige parter, der alle har udset sig området til at udvikle forretningen. Det skriver Egedal kommune i en pressemeddelelse.

En af bejlerne er Dansk Boldspil-Union (DBU), der overvejer at etablere et nyt nationalt træningscenter for fodboldlandsholdet i området ved Kildedal Station. 

Men inden drømmen om at se Christian Eriksen pendle mellem Kildedal og Milano, bliver en realitet, skal meget falde på plads. DBU er også i kontakt med fire andre kommuner om projektet og finansieringen er langt fra på plads. Det er et projekt, der ligger mange år ude i fremtiden at kunne realisere. 

- Selvfølgelig ville det være utroligt spændende og skabe positiv omtale af Egedal Kommune, men det er på et meget tidligt stadie. Men lad os se hvordan det udvikler sig. Vi følger alle projekterne tæt, siger Egedals borgmester Karsten Søndergaard i pressemeddelelsen.

Både planer om et nyt arresthus og 500 boliger
En anden part, der også er interesseret og som er væsentligt længere fremme med planerne end DBU, er kriminalforsorgen, som gerne vil bygge et helt nyt arresthus. Til arresthuset skal der knyttes cirka 300 medarbejdere. 

- Kriminalforsorgen har området som prioritet nummer et og står klar til at smide mange mio. på bordet. Et sådant projekt vil få en enorm positiv afsmitning på lokale håndværkere og erhvervsliv som kan lande opgaver både i forhold til anlægsopgaven, men også i forbindelse med driften. Det er meget spændende, siger Karsten Søndergaard. 

Endelig har Casa sammen med en investorgruppe vist deres interesse. De har fremsendt en skitse for et nyt blandet byområde med ca. 500 boliger, 142 hotellejligheder og mulighed for at indpasse erhverv med mere. Et projekt hvor bæredygtighed, sociale fællesskaber og natur vil være i højsædet. 

– Det her handler ikke om enten eller, men om både og. Nogle af projekterne ville kunne ligge side om side i samme område i terræntilpasset arkitektur. Så vi kan ende med at to ud af tre projekter kan blive en realitet, siger Karsten Søndergaard og tilføjer: 

- Men det er vigtigt at understrege, at der ikke indgået nogle aftaler endnu. Og jeg vil gerne have noget på skrift, før jeg tør glæde mig over det. En fugl i hånden er som altid bedre end en masse på taget, slutter borgmesteren.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124