23948sdkhjf

Carlsberg Byens største domicil passerer en milepæl

Med i alt 20.000 kvm, hvoraf de 16.000 kvm er kontor og resten fordelt på personalerestaurant, parkeringskælder og tagterrasser, bliver Emil Christian Hansen Hus det største kontordomicil i Carlsberg Byen. 

Det skriver Carlsberg Byen i en pressemeddelelse. 

Onsdag d. 29. januar var der rejsegilde på byggeriet, der kommer til at danne ramme om it-virksomheden Vismas nye hovedkontor i København. 

Teamet omkring projektet består af totalentreprenør Arpe & Kjeldsholm, arkitekt Danielsen Architecture, landskab Schönherr Landskabsarkitekter, Rambøll som ingeniører og Kuben Management som bygherrerådgivere. 

Fakta: Emil Christian Hansen Hus

Emil Christian Hansen, der har lagt navn til huset, er en betydelig person i Carlsbergs historie.

Han blev ansat på Carlsberg Laboratorium i Valby i 1877, hvor han gjorde en skelsættende opdagelse, nemlig at gær består af forskellige former for fungi, og at gær kan kultiveres.

Han isolerede gærcellen og kombinerede den med en sukkeropløsning, hvorefter han producerede rent gær, den såkaldte rendyrkning. Den berømte gær, der siden er blevet anvendt til brygning af pilsnerøl verden over.

– Det er en fornøjelse at deltage i et vellykket rejsegilde på baggrund af en byggeplan, der bliver fulgt i forhold til pris, tid og kvalitet, dygtigt eksekveret af Carlsberg Byen som bygherre, Arpe og Kjeldsholm som totalentreprenører og ikke mindst af de mange dygtige leverandører, underentreprenører og håndværkere, siger Søren Risager-Hansen, adm. direktør i KLP Ejendomme, der som investor kommer til at eje bygningen, i en pressemeddelelse. 

– Vi ser nu frem til, at den sidste fase af byggeriet sker lige så planmæssigt som hidtil, så vi kan byde Visma velkommen i nye, flotte og effektive rammer i foråret 2021 som aftalt, fortsætter han. 

Læs også: Coronaudbrud blandt håndværkere er inddæmmet

Emil Christian Hansen Hus har fem plan. Den tilbagetrukne penthouse-etage klædes i metal med et udtryk som let patineret messing. Den murede bygningskrop bliver i gråbrune nuancer og klassiske mønstre, som meget af det eksisterende murværk i Carlsberg Byen.

Omkring 750 af Vismas medarbejdere kommer til at have deres daglige arbejdsliv i huset ved indflytningen i 2021, og bygningen kan rumme mere end 1.100 arbejdspladser.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172