23948sdkhjf

Master Skills sætter gang i byggeriets efteruddannelse

3F og Dansk Byggeri har et ambitiøst mål om at kickstarte en ny måde at tænke efter- og videreuddannelse på

Næppe er det sidste konfetti landet efter Danmarksmesterskaberne i Skills for de unge lærlinge, før det er tid til at sætte fokus på de voksne faglærtes skills.

I de kommende uger 5 og 6 har 3 F og Dansk Byggeri i fællesskab inviteret erhvervsskoler fra hele landet til at deltage i et samarbejde om to kursusuger under overskriften Master Skills. Ideen er den samme som med DM i Skills for de unge lærlinge - byggeriets dygtige håndværkere skal bruge deres faglighed og blive så dygtige som overhovedet muligt. Og vi håber, at de to kursusuger bliver en årlig tilbagevendende begivenhed på landets erhvervsskoler.Fagligt servicetjek
Der er ikke nogen stærk tradition for efter- og videreuddannelse i bygge- og anlægsbranchen. Det er en udfordring for både virksomheder og medarbejdere i en tid, hvor der hele tiden kommer nye teknologier, bæredygtighedskrav og materialer til.

Derfor har vi i 3F og Dansk Byggeri taget initiativ til Master Skills. Målet er ambitiøst - at kickstarte en ny måde at tænke efter- og videreuddannelse på. Ved at sætte AMU-systemet ind i en ny ramme håber vi sammen med skolerne at skabe en tradition for at tage til fagligt servicetjek i de to uger. Om man er murer, tømrer eller struktør, så får man muligheden for at lære det nyeste inden for sit fag sammen med andre dygtige faglærte.

Uge 5 og 6 skal naturligvis ikke stå alene. Det er vigtigt, at skolerne fortsætter med at udbyde de kurser, de plejer. Vores ønske er at skabe en naturlig kobling til de efteruddannelsesaktiviteter, der løber over hele året.

Første skridt i lang tradition
Master Skills-kataloget er sendt til samtlige medlemmer af 3F’s byggegruppe og medlemmer af Dansk Byggeri, fordi vi som organisationer gerne vil sende et signal om, at efter- og videreuddannelse er relevant for alle og et fælles anliggende.

Med trepartsaftalen om voksen-, efter- og videreuddannelse, VEU, har vi i fællesskab banket rusten af AMU-kurserne, indført obligatoriske tests og prøver og gjort det mere simpelt at få VEU-godtgørelse.

Samtidig har skolerne ved sidste års udbudsrunde fornyet deres engagement i AMU, så der er de bedste forudsætninger for at starte en lang tradition.

I år træder Master Skills sine barneskridt, men det er vores intention, at skridtene hurtigt bliver sikre og målrettede mod en stærk efter- og videreuddannelseskultur i bygge- og anlægsbranchen.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.144