23948sdkhjf

Lyngbyvejen har fået en overhaling

Hercules Fundering fik den trafikerede vej i Gentofte klar til bilisterne inden jul

Tiden har sat sine tydelige spor på den trafikerede Lyngbyvej i København.

Derfor har Hercules Fundering siden februar 2018 arbejdet på fuld kraft med at styrke de eksisterende spunsvægge fra 1971 med nye jordankre. Og inden jul stod arbejdet færdig.Opgaven var en hovedentreprise for Vejdirektoratet, som omfatter forstærkning af den eksisterende spuns, hvor Lyngbymotorvejen krydser Dyssegårdsvej i Gentofte. Hercules Fundering har udført opgaven primært med traditionelle jordankre, som skal sikre, at motorvejen kan holde mange år endnu.

Den første væg i nordgående retning blev afleveret lige inden sommerferien. Og gennem et stærkt samarbejde med bygherre og rådgiver lykkededes det teamet fra Hercules Fundering at aflevere den anden væg i sydgående retning 2 dage før tid kort før jul.

- Vi er meget tilfredse med resultatet og glæder os over kunne aflevere projektet til bygherre før tid. Jeg er meget imponeret over teamets indsats herude, og vi ser nu alle frem til snart at kunne gå på en velfortjent juleferie, siger Frederik Rebenstorff Abildtrup, produktionsleder i Hercules Fundering, NCC Industry i en pressemeddelelse.

Udover jordankre har Hercules Fundering etableret forstærkningspæle på forsiden af spunsen på dele af strækningen, da de eksisterende spunsprofiler ikke var dybe nok til at have tilstrækkelig lodret bæreevne. Dette har Hercules Fundering sikret ved at svejse pælene fast til spunsprofilerne.

Læs også: Sætter rekord med 130 tons bore-kæmpe


Flere kompetencer i spil
Foruden Hercules’ egne specialister i anker- og spunsarbejde, har forretningsenheden trukket på en hel palet af interne kompetencer.

NCC Råstoffer har stået for levering af grus til opfyldning efter udgravning, og NCC Vejservice har haft ansvaret for afspærringen omkring pladsen. Dertil har NCC Asfalt udført reparationsarbejdet på vejen og gjort klar til NCC Infra, der har stået for udlægningen af profilbeton - en effektiv og slidstærk afløser til traditionelle kantsten, som lægges, armeres og støbes på stedet i én arbejdsgang.

- Vi har haft utroligt mange gode, interne kræfter med på holdet i Gentofte. Projektet er et rigtig godt eksempel på, at vi som stor virksomhed giver flere muligheder for os selv og for vores kunder", siger Frederik Rebenstorff Abildtrup, produktionsleder i Hercules Fundering, NCC Industry.
brahe

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.171