23948sdkhjf

HedeDanmark skaber hjem til cirkuselefanter

Anlægget i Knuthenborg Safaripark forventes klar til indflytning i juni

Fra pandaernes grønne areal i Københavns Zoologiske Have til et elefantanlæg i Knuthenborg Safaripark på Lolland.

HedeDanmark har fået endnu en opgave i hus med at skabe hjem til publikumsmagneter.Virksomheden skal stå i spidsen for etableringen af det anlæg, der skal danne rammen om livet for fire tidligere cirkuselefanter.

Et anlæg, fødevareminister Mogens Jensen (S) tog første spadestik til i sidste uge.

Der er tale om et cirka 14 ha stort anlæg, som de fire pensionerede cirkuselefanter Ramboline, Lara, Djungla og Jenny om få måneder kan boltre sig på.

De fire forhenværende cirkuselefanter kommer til Knuthenborg Safaripark i forbindelse med, at vilde dyr i cirkus blev forbudt i 2018.

Læs også: HedeDanmark har skiftet direktøren ud


- Vi er glade og stolte over, at vi kan være med til at udføre de visioner, som Knuthenborg Safaripark i samråd med Dyrenes Beskyttelse og førende eksperter har udtænkt, og som nu sikrer, at de fire elefanter kan nyde deres velfortjente otium i omgivelser, der i højere grad ligner naturen på den afrikanske savanne end livet i en cirkusmanege gør, siger Mads Lundhøj, markedschef i HedeDanmark, i en pressemeddelelse.

Mudderbad, sand og vand
Det nye elefantanlæg kommer til at indeholde en række såkaldte "destinationer", som de fire elefanter kan vandre imellem.

De kommer blandt andet til at kunne nyde et mudderbad, rulle sig i sand eller gå en tur i vandet.

Ambitionen er, at anlægget skal være et internationalt forbillede for andre safariparker, hvor dyrevelfærd kommer i første række.

Læs også: HedeDanmark går ned i nyt regnskab


- For Knuthenborg Safaripark er elefanternes velfærd det vigtigste. Derfor skal anlægget læne sig så meget som muligt op ad den vilde natur, elefanterne naturligt ville have levet i, siger Rasmus Nielsen, der er chefzoolog i Knuthenborg Safaripark.

Over for TV2 Øst har han kaldt projektet det største i parken:

- For Knuthenborg Safaripark er det klart det største enkeltstående projekt, vi nogensinde har arbejdet med. Derfor er det rigtig stort for os.
jsk

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172