23948sdkhjf

Lokalt hold genopbygger nedbrændt skolebygning

Halvandet år efter, en voldsom brand raserede den næsten 100 år gamle Kilden-bygningen i Horsens, genopstår en ny bygning til Sct. Ibs Skole. 

Elever og lærere var torsdag stimlet sammen om byggepladsen til at markere det officielle første spadestik til den moderne skolebygning. 

Byggeriet føres i mål af et lokalt hold med totalentreprenøren Casa, Linjen Arkitekter og Ginneruparkitekter samt det rådgivende ingeniørfirma Oluf Jørgensen. 

I sommeren 2021 står bygningen på 4.500 kvm klar til igen at huse Sct. Ibs Skole. Det skriver Oluf Jørgensen på sin hjemmeside. 

Kilden blev hærget af en brand d. 6. maj 2018 og måtte siden rives ned. Siden branden har elever og lærere fra Sct. Ibs Skole været henvist til midlertidige lokaler. 

Skolebygningen kommer til at rumme klasselokaler til overbygningen, faglokaler, kantine og en ny sal. Desuden opføres en glasbygning, som skal binde den nye og den gamle skolebygning sammen. Ude er der rødlige mursten, mens der inde bliver tale om beton, malede flader og træ. Desuden kommer der en siddetrappe, som skråner ned mod salen så den får karakter som et amfiteater.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125