23948sdkhjf

For to milliarder nye boliger på vej til Holbæk

Et nyt boligprojekt med omkring 1.000 nye boliger er på vej til Holbæk. Det oplyser Holbæk Kommune og FB Gruppen i en pressemeddelelse, efter projektet fredag blev præsenteret på et pressemøde.

De nye boliger kommer til at ligge i bydelsprojektet Holbæk Have, hvor Boligselskabet Midtsjælland er i gang med at opføre 96 boliger. Resten af området har Holbæk Kommune solgt til projektudvikleren FB Gruppen, og det samlede bydelsprojekt Holbæk Have forventes at løbe op i en anlægssum på omkring 2,5 mia. kr., hvilket gør det til en af de største investeringer i kommunens historie.

Den tilbudte købesum udgør 41,7 mio. kroner for den bindende del af tilbuddet (Etape 1), og en samlet pris på 135 mio. kr. for hele arealet (Etape 1-4).

–  Det er et spændende bydelsprojekt med grønne perspektiver, som FB Gruppen har præsenteret for os. Vi er stolte af, at vi kan tiltrække udviklere og have byggeprojekter af denne størrelse uden for hovedstadsområdet, udtaler Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Ti års byggeri
Ifølge pressemeddelelsen er FB Gruppen blevet valgt på grund af selskabets erfaring med et stort byudviklingsprojekt på Grønttorv i Valby, ligesom gruppen har præsenteret den bedste helhedsplan for Holbæk Have, samt at FB Gruppen ifølge kommunalbestyrelsen har den bedste økonomiske styrke og finansieringsplan.

– Vi er både glade for og stolte over at få lov til at udvikle Holbæk Have, som efter vores opfattelse er et af de allermest attraktive områder i byen – ikke mindst på grund af den store park. Parken og de grønne værdier vil vi arbejde videre med i udviklingen af bydelen, så vi kan sikre, at beboerne bor grønt midt i byen, udtaler Hans-Bo Hyldig, adm. direktør i FB Gruppen, i pressemeddelelsen.

Der kan bygges ca. 1.000 boliger i alt, og hos FB Gruppen er vurderingen, at det vil tage omkring 10 år at udvikle det store område. For at sikre, at beboerne ikke skal bo på en byggeplads i 10 år, har FB Gruppen valgt at inddele området i fire delområder, som hver tager 2-3 år at bygge.

– I FB Gruppen bygger vi godt 1.000 boliger om året. Men for at ramme bredt i markedet og for at sikre en rolig udbygningstakt mener vi, at det i Holbæk er realistisk at bygge cirka 100 boliger om året i en kombination af rækkehuse og lejligheder, siger Hans-Bo Hyldig, som også vil anvende erfaringerne fra andre byggeprojekter i Holbæk Have.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.157