23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Nu skal byggeriet i klima-arbejdstøjet

Et bredt flertal i Folketinget brugte aften-timerne i fredags til at stykke Danmarks første klimalov på plads. At det er en bred aftale lover godt for fremtiden, fordi der så er håb om, at kommende regeringer bakker fuldt ud op om målsætningen om 70 pct. CO2-reduktion i 2030.

Men det er først for alvor nu, at bygge- og anlægsbranchen skal i arbejdstøjet. For en stor del af løsningen til at indfri de på mange måder skelsættende mål ligger nemlig inden for bygge og anlæg. Boliger og bygninger står for 40 pct. af det danske energiforbrug, og byggebranchen står for omkring en tredjedel af udledningen af klimagasser.Derfor skal byggebranchen for alvor op på hesten nu og bidrage med løsninger i de 13 klimapartnerskaber, som dansk erhvervsliv er involveret i. Partnerskaberne skal nemlig vise, hvordan klimaloven overhovedet bliver til virkelighed.

Danmark bliver med klimaloven et af de mest ambitiøse lande på klimaområdet. Og det kan skabe nye forretningsområder for bygge- og anlægsbranchen. Klimaudtrykket kan ikke mindst komme til udtryk i nye byggematerialer, og bygge- og anlægsvirksomheder bør spores ind på energirenoveriger i deres kommende strategier.

For med et stort energiforbrug i den eksisterende bygningsmasse er både Folketinget og landets kommuner nødt til at prioritere energirenovering af bygninger i de kommende år. Det vil skabe mere arbejde til byggeriet. Men virksomhederne skal oppe sig. For konkurrencen bliver ikke mindre.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141