23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Mere skidt end kanel hos bankerne

Der stadig langt fra ord til handling hos flere af landets banker.

For mens formålsparagrafferne handler om alt fra "at bidrage til at gøre lokalområderne til et bedre sted at leve, arbejde og drive virksomhed" til at hjælpe kunderne med økonomisk tryghed ved at "skabe et solidt økonomisk grundlag for deres tilværelse eller virksomhed", så er billedet et andet set med virksomhedernes øjne.

En ny rundspørge fra SMVdanmark viser, at hver fjerde virksomhed med under 50 ansatte har fået afslag på et banklån inden for de sidste to år.

Og selv om det enkelte afslag helt sikkert kan være velbegrundet, så lyder det som en meget høj andel med tanke på, at de sidste par år har været tæt på historisk gode for branchen.

Meget tyder altså på, at hverken minusrenter eller skandalesager får bankerne til at ændre helt grundlæggende på en forretningsmodel, som beskæftiger sig nidkært med risikostyring hos det store flertal af mindre kunder.

Og når betingelserne for en kassekredit samtidig er så dårlige, at de reelt kan rive tæppet væk under en virksomhed på få dage, så giver det mening at orientere sig mod alternative kapitalkilder for de små og mellemstore byggevirksomheder.

En mulighed er de såkaldte erhvervslån, som SMVdanmark netop har stablet på benene. En anden er at orientere sig imod alt fra såkaldte business angels til fonde, som er ivrige for at få pengene ud at arbejde.

Og på den måde kan bankernes afvisende adfærd ende som en god ting for de byggevirksomheder, der formår at skille skidt fra kanel ved at hjemtage kloge penge fra engagerede investorer.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094